AUSTRALIJA SE OBRUKALA, ĐOKOVIĆ IMA PRINCIPE Britanska političarka podržala Novaka

Novosti online 16. 07. 2022. u 18:33

NOVAK Đoković je osvojio 21. grend slem trofej, a čini se da mu se ponavlja Australijan open kada je američki grend slem u pitanju.

Tanjug/AP

Ukoliko se ne promeni regulativa američkih vlasti, koje ne dozvoljavaju nevakcinisanim teniserima da uđu u zemlju, Đoković će biti lišen učešća na još jednom turniru.

Engleska političarka Kler Foks stala je u odbranu srpskog tenisera.

- Kako se poneo zbog dešavanja vezanim za Australiju i Ameriku je sjajno - izjavila je britanska političarka, članica Doma lordova Britanskog parlamenta. - Mislim da su se sramno poneli prema njemu u Australiji gde mu nisu dali da igra iz medicinskih razloga, odnosno njegove odluke da u svoje telo ne unese vakcinu ako to ne želi.

Ona ističe da nije protiv vakcine i da nužno ne podržava srpskog tenisera, ali da to nije bitno.

- Ja nisam baš saglasna sa time, ali koga briga? To nije moje telo, to je njegovo telo. On čak nije ni plakao oko svega toga. Samo je stao iza svojih odluka. Svi su ga pitali zašto je žrtvovao te velike turnire samo zbog toga, a on im je rekao: 'Zato što imam principe'. Sjajno je to što on nije samo briljantan teniser, već je i briljantan teniser sa principima - navela je Foks.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 
Pogledajte više