NIJE ISTINA DA ĐOKOVIĆ NEMA MNOGO NAVIJAČA: Britanka stala u odbranu Novaka: "Nadal i Federer samo imaju glasne pristalice..."

V.M.P. 15. 07. 2022. u 10:22

ONO što se godinama pripoveda u sportskoj javnosti jeste navodna priča o tome da uprkos svim uspesima koje niže godinama, Novak Đoković ima znatno manji broj navijača od njegovih konkurenata - Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Foto: Profimedia

Nekadašnja britanska teniserka Lora Robson oglasila se tim povodom i dala zanimljivo obrazloženje zašto misli da Švajcarac i "Bik sa Majorke" nemaju veću podršku od Srbina, što je narativ moderne teniske ere. 

- Mislim da Novak ima ogroman broj navijača. Svaki put kada komentarišem neki njegov meč na tviteru, imam gomilu komentara njegovih zagriženih obožavalaca. Osećam da ima mnogo navijača, u poređenju s Nadalom i Federerom, možda nisu tako glasni na stadionima, ali ljudi njih jednostavno više znaju jer su ih godinama gledali na vrhu pre nego što se Novak pojavio - rekla je Robsonova i dodala:

- Mislim da Đoković dobija dosta priznanja. Verovatno će završiti kao najveći svih vremena, tako da zaslužuje mnogo više poštovanja.

Robsonova ima 28 godina, važila je za veliki teniski talenat i dosegla u ranoj fazi karijere 27. mesto na VTA listi, ali je, nažalost, morala rano da se povuče zbog brojnih povreda.

Podsetimo, Novak je u nedelju osvojio sedmu vimbldonsku i ukupno 21. grend slem titulu, a trenutno svoje vreme provodi uživajući u novom teniskom kompleksu, u Visokom. 

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 
Pogledajte više