ĐOKOVIĆ NE ŽELI DA SE VAKCINIŠE: "Nisam siguran da je moguće da me puste u Ameriku"

Novosti online 11. 07. 2022. u 09:53

NAJBOLjI srpski teniser i osvajač Vimbldona Novak Đoković ponovio je da se neće vakcinisati protiv korona virusa i istakao da se ne nada medicinskom izuzeću u SAD.

FOTO: Tanjug/AP

Prema aktuelnim zakonima, Đoković ne može da uđe u Ameriku ukoliko nije vakcinisan, što je pravilo koje važi za sve strane državljane.

- Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem, tako da su jedine dobre vesti za mene da čujem da su ukinuli zabranu u vezi sa vakcinacijom ili kako god to želite da nazovete, u vezi sa ulaskom u Sjedinjene Američke Države. Nisam siguran da je izuzeće u mom slučaju moguće - izjavio je Đoković, a preneo "ESPN".

Zbog svega neizvesno je kada će Novak odigrati naredni meč.

- Na odmoru sam. Bez obzira na to hoću li igrati uskoro ili ne, definitivno ću se odmarati nekoliko nedelja jer je iza mene naporan period od nekoliko meseci. Bilo je dosta tenisa i srećan sam zbog toga. Dobio sam šta sam želeo - izjavio je Đoković i dodao da bi voleo da se takmiči u Americi i na Ju-Es openu:

- Nadam se da ću čuti dobre vesti iz Amerike jer bih zaista voleo da idem tamo i da odigram Ju-Es open i nekoliko turnira pre njega. Ako se to ne desi, moraću da vidim kakav će mi biti raspored - rekao je naš najbolji teniser.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?

 


 
Pogledajte više