NADAL SE NA VREME POVUKAO PRED ĐOKOVIĆEM: Španac potcenio sunarodnika, tvrdi da "bik sa Majorke" ne bi imao šanse protiv Srbina

Novosti online 08. 07. 2022. u 12:36

I Španci znaju kakav bi epilog usledio...

Tanjug/AP

Podsetimo, juče je odjeknula vest da je Rafael Nadal rešio da se zbog povrede povuče sa najsprestižnijeg grend slema i tako ostavio Đokoviću otvoren put ka podizanju trofej na ostrvskoj travi.

Bivši španski teniser Aleks Koreča izjavio je danas da je "El Matador" doneo dobru odluku da odustane od polufinala Vimbldona.

- Šteta je, iskreno, što je Nadal odustao. Ali, iskreno, očekivao sam to. Borio se jako protiv Tejlora Frica, ali je verovatno shvatio da ne može da bude na vrhunskom nivou i da povređen nema šanse da pobedi Kirjosa u polufinalu i kasnije Đokovića u eventualnom finalu, koji igra nestvaran tenis - rekao je Koreča za "Eurosport".

FOTO: EPA

Španac je istakao da je za Nadala sada najvažnije da se odmori i oporavi od povrede trbušnog mišića.

- Znam da je odluka da odustane za njega bila veoma teška. Verujem da je za njega sada najvažnije da se oporavi. Tri ili četiri meseca van terena i turnira bilo bi veoma razočaravajuće za njegov um i ciljeve ove godine - izjavio je Koreča, čiji je najveći uspeh na ATP listi bilo drugo mesto iz 1999. godine.

Srpski teniser danas će igrati sa Kameronom Norijem, a direktan tekstualni prenos tog susreta možete pratiti na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više