VIMBLDON MENJA PRAVILA? Za sve je kriv Rafael Nadal

Novosti online 08. 07. 2022. u 09:01

Rafael Nadal se povukao sa Vimbldona i omogućio Niku Kirjosu da se plasira direktno u finale Vimbldona, ali mnogima nije drago zbog toga. Organizatori će refundirati novac za ulaznice svima koji su ih kupili, ali tu se neće završiti ova priča.

FOTO: Tanjug/AP

Već su se pojavili glasovi da bi Vimbldon trebalo da uvede pravilo "laki luzera", odnosno srećnog gubitnika. To bi u ovom slučaju bio Tejlor Fric, koji je izgubio od Nadala u pet setova.

Razlog tome je što mnogi misle da je Kirjos nezasluženo u finalu. On je 40. na ATP listi i postao je najslabije rangirani teniser koji je došao do finala Vimbldona još od 2003. i Marka Filipusisa. Osim toga, on je i najslabije rangirani finalista bilo kog grend slema još od Markosa Bagdatisa na Australijan openu 2006.

Brojni novinari, komentatori, bivši teniseri zatražili su da Vimbldon uvede pravilo "laki luzera".

- Šta Vimbldon dobija time što je Nadal pobedio u četvrtfinalu, a onda ne može da igra u polufinalu? Ništa. Štaviše, tenis gubi jedan od glavnih mečeva u godini – rekao je komentator Nik Karvel.

Novinar Kristofer Kleri dao je svoje mišljenje:

- Dešava se baš retko, ali i dalje mislim da vredi razmisliti. Kada se igrač povuče ovako duboko u grend slemu ili pre finala nekog velikog događaja, pobeđeni bi trebalo da ima pravo da uzme njegovo mesto.

Foto: Printskrin

 

Bilo ih je još, ali su se mogli čuti i drugačiji glasovi, od kojih je u ovom trenutku možda najvažniji Fricov. On je na internetu zahvaljivao navijačima na podršci, a onda je neko predložio da bi trebalo da igra polufinale umesto Nadala:

- Ne, ne tražim milostinju. Ako nisam mogao da ga pobedim (Nadala), ne zaslužujem da igram u polufinalu… Vrlo prosto.

BONUS VIDEO: Veličanstveni Novak

 
Pogledajte više