ĐOKOVIĆ NEĆE SENZACIJU: Srpski teniser protiv Holanđanina Van Rajthovena za četvrtfinale Vimbldona

G. KELIĆ

03. 07. 2022. u 10:30

ŠESTOSTRUKOG vimbldonskog vladara u osmini finala londonskog grend slema čeka ovogodišnja senzacija turnira.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković će se danas za plasman u četvrtfinale najprestižnijeg teniskog takmičenja sastati sa Holanđaninom Timom van Rajthovenom (104. na ATP listi), koji je ove sezone upisao osam pobeda iz isto toliko mečeva na travnatoj podlozi.

Momak rođen u Rozentalu je do pre samo mesec dana bio apsolutni anonimus većini teniske publike, međutim enormni uspon napravio je osvajanjem Hertogenboša, na čijem putu je pobedio elitne tenisere poput Tejlora Frica, Feliksa Ože-Alijasima i u finalu novog vladara "belog sporta" Danila Medvedeva. Taj rezultat nagnao je organizatore Vimbldona da mu udele specijalnu pozivnicu, što se pokazalo kao potpuno ispravan potez, jer je do megdana sa trostrukim uzastopnim osajačem došao trijumfovavši nad Delbonisom, Opelkom i Basilašvilijem.

- Gledao sam nekoliko njegovih mečeva ovde, kao i u Holandiji na ATP turniru, koji je osvojio. O njemu se govori na Vimbldonu, još nije izgubio meč od početka sezone na travi, što je prilično impresivno za nekoga ko nije tako visoko rangiran. Impresivan je način na koji je trijumfovao u Hertogenbošu. Bilo mu je prilično komotno u finalu protiv Medvedeva - pohvalio je Đoković svog narednog rivala.

Treći reket sveta je priznao da ne poznaje najbolje igru 25-godišnjeg Holanđanina, ali je zato dobro upoznat sa čovekom u njegovom boksu.

- Poznajem njegovog trenera Igora Sajslinga, njegova majka je iz Srbije. Dugo se znamo, ista smo generacija, odrasli smo igrajući juniorske turnire i baš smo pre neki dan razgovarali. Ipak, Tima ne poznajem dobro. Kao što sam rekao, pratio sam njegove mečeve poslednjih nedelja. Analiziraću ga i nadam se da ću biti u prilici da i protiv njega startujem kao u poslednjih par mečeva.

Upitan je Novak i kako se odnosi prema aktuelnim problemima sa koronom, koji su primorali Marina Čilića i Matea Beretinija da se povuku sa turnira.

- Uglavnom sam na teniskim terenima i kod kuće sa porodicom. Ni ja ne izlazim previše, mada sam posetio grad nekoliko puta pre nego što je turnir počeo. Nisam previše zabrinut, da tako formulišem. Trudim se da ostanem zdrav, koncentrisan i da igram turnir. Ne mislim o vremenskim uslovima ili o tome da li ću da zakačim kovid. Ipak, za sve nas je veoma bitno da budemo oprezni, posebno zbog svega kroz šta smo prošli u poslednje dve godine - zaključio je naš as koji će se u eventualnom četvrtfinalu sastati sa pobednikom duela između Janika Sinera i Karlosa Alkaraza. 
 

Pogledajte više