SENZACIJA NA VIMBLDONU: Kraj neverovatne serije Ige Švjontek (FOTO)

O. M. 02. 07. 2022. u 18:55

KRČAG ide na vodu dok se ne razbije pa je tako došao kraj i neverovatnoj seriji Ige Švjontek. Najbolja teniserka sveta poražena je u trećem kolu Vimbldona od Francuskinje Alize Korne sa 2:0 u setovima, 6:4, 6:2.

Foto AP

Korneova je ovom pobedom prekinula neverovatan niz Švjontekove od 37 pobeda koji je počeo 16. feruara u drugom kolu Katar opena.

Od tada do danas Poljakinja je osvojila sedam turnira, uključujući i Rolan Garos.

Korne je tako ponovila uspeh iz 2014, kada je na Vimbldonu stigla do četvrtog kola. Zanimljivo da je tada u trećoj rundi eliminisala Serenu Vilijams koja je u tom trenutku bila Broj 1 na VTA listi.

Već od starta meča videlo se da će Iga biti u problemima pošto je dozvolila dva brejka protivnici za vođstvo od 3:0. Uspela je da se oporav i i vrati jedan brejk ali ne i drugi pa je Francuskinja, koja je nedavno šokirala teniski svet priznanjem da su mnogi teniseri igrali na Rolan Garosu zaraženi koronavirusom, osvojila ovaj deo igre sa 6:4.

Za razliku od prvog, drugi set je počeo dobro za najbolju teniserku sveta. Povela je 2:0 na startu i kada se očekivalo da se vrati na pobedničku stazu - ona je stala. Korne je osvojila narednih šest gemova i stigla do pobede kojom je prekinula neverovatan niz.

Korne će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Ajle Tomljanović koja je u trećem kolu iznenadila Barboru Krejčikovu.

Pogledajte više