"ŽALOSNO JE ŠTA SE RADI ĐOKOVIĆU": Mekinro govorio o problemima sa kojima se suočio Novak ove godine

Novosti online 30. 06. 2022. u 16:36

NOVAK Đoković trenutno se bori u Londonu za sedmu vimblonsku krunu, a o svemu što se u poslednje vreme dešavalo Srbinu u karijeri govorio je legendarni Džon Mekinro.

FOTO: EPA

Slavni Amerikanac ne može da veruje kroz šta je sve prošao u dosadašnjem toku sezone treći teniser sveta.

- Mislim da Novak još nije preboleo situaciju u kojoj se našao. Novak je čvrst, imao je mnogo, mnogo prilika u kojima je morao da se nosi sa publikom koja nije na njegovoj strani protiv druga dva velikana Rafe Nadala i Rodžera Federera, ali on je tu, uz njih, što nešto govori o njegovoj mentalnoj snazi - rekao je Mekinro za "Bi-Bi-Si".

Naglasio je da je sve to uticalo da Nole odigra loše Monte Karlo.

- Ali, ovo što se dešavalo poslednjih meseci niko nije mogao da očekuje. Mislim da nije bio u stanju da se nosi sa posledicama, iako je čvrsto stajao uz svoje uverenje i odluku koju je doneo. Suština je, ne mogu da zamislim da to sve nije u velikoj meri uticalo na njega i zbog toga verovatno nije dovoljno trenirao pa je u Monte Karlu izgledao malo van forme za njegove standarde.

Đoković je u prvom kolu turnira u Kneževini izgubio od Alehandra Davidoviča Fokine, a potom je u četvrtfinalu Rolan Garosa zaustavljen od Rafaela Nadala.

- Mislim da ga je na Rolan Garosu sustiglo to što je tamo stigao bez odigranog grend slem meča od prethodnog Ju-Es Opena. Sada je to sve dodatno pojačano, pretpostavljam da je pred Vimbldon dodatno pojačao sebi pritisak, posebno ako ne bude mogao da igra u Njujorku.

Za kraj je poručio nešto što bi zaista bilo neverovatno.

- Mogao bi da osvoji Vimbldon i da za nekoliko meseci bude 40. teniser sveta zbog toga što ne može da igra u SAD. To je ludo! To je žalosno! - zaključio je Mekinro.

Podsetimo, Đoković u trećem kolu igra protiv zemljaka Miomira Kecmanovića.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

 
Pogledajte više