NOVAKOVI NAVIJAČI U TRANSU: Teniska zvezda "ne može da se sastavi" otkad je kritikovala Đokovića

Novosti online 29. 06. 2022. u 20:40

NOVAK Đoković može da bude zadovoljan kako mu za sada ide na putu ka odbrani trona na Vimbldonu, ali to svakako ne može da kaže bivša šampionka ovog grend slem turnira.

FOTO: Printskrin korijere dela sera

Garbinje Muguruza, koja je 2017. osvojila najprestižniji teniski turnir na svetu, ispala je već u prvom kolu ovogodišnjeg vimbldonskog nadmetanja.

To, možda, ne bi bila baš neka naročita vest, iako se radi o devetoj favoritkinji za titulu, bar kada se radi o nosiocima, ali je njen iznenađujući (i ubedljiv) poraz obradovao Noletove navijače.

Razlog?

Španska teniserka je bila jedna od najžešćih kritičara srpskog asa tokom njegovog boravka u svojevrsnom pritvoru u Australiji, iz koje je ovog januara, posle 11-dnevne drame, i deportovan.

Tada je Muguruza govorila kako su "pravila jednostavna", da "ne vidi šta (Novaku) nije jasno", da "kad svi mogu da se vakcinišu (protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa), može i on", i tako dalje, i tako dalje...

Ono što je njoj počelo da se u tenisu dešava posle tih kritika, počelo je veoma da raduje Noletove navijače.

Garbinje Muguruza tokom meča sa Grit Minen na Vimbldonu 2022 / FOTO: Tanjug/AP

Ispala je u drugom kolu Australijan opena, i to kao treća nositeljka, pa je izgubila u prvom kolu Rolan Garosa, a danas ju je, u uvodnoj rundi Vimbldona, deklasirala malo poznata Belgijanka Grit Minen (inače 88. s VTA liste), sa 6:4, 6:0.

Brojni Noletovi navijači širom sveta to su burno proslavili.

Neki su prosto pisali po društvenim mrežama da "Muguruzu stiže karma zbog komentara protiv Đokovića u Australiji, što volimo da vidimo"...

... a drugi se naslađivali činjenicom da je pobedila samo na jednom meču, na tri ovogodišnja grend slema, a da je danas izgubila set čak sa "nulom".

Podsetimo, Novak Đoković je u ponedeljak savladao Sunvu Kvona, i pored izgubljenog seta, a u sredu mu je rival u drugom kolu bio Tanasi Kokinakis kog je deklasirao u tri seta.

Sada Noleta ga čeka - srpski derbi na Vimbldonu...

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 
Pogledajte više