SRBIN SA "DEVET ŽIVOTA": Posle teniskog maratona, Filip Krajinović u drugom kolu Vimbldona

V.M.P. 28. 06. 2022. u 20:07 >> 20:07

SRPSKI teniser Filip Krajinović, nakon skoro četvorosatnog teniskog maratona, izborio je plasman u drugo kolo Vimbldona. On je savladao češkog predstavnika Jirija Lehičaka rezultatom 3:2 po setovima 5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4.

FOTO: AP

Posle lavovske borbe, 12. gem prvog seta bio je koban za našeg predstavnika koji je u svim statističkim parametrima do tog dela bio bolji od rivala. Ipak kada je bilo najpotrebnije izgubio je koncentraciju na svom servisu i prepustio prvi set protivniku. 

Ni uvertira drugog nije prošla bolje, pa je izgubio servis već na početku, ali onda... Pokazao je Srbin drugačije lice i vezao dva brejka, kojima se rezultatski vratio u prvo kolo najprestižnijeg grend slema u godini. 

U trećem načionio je čak 13 neiznuđenih grešaka, a njegov rival odservirao je pet as udaraca, i tek nakon velike borbe u taj-brejku Filip je prepustio set raspoloženom Čehu. 

Jiri Lehečka nastavio je da šalje razorne servise i iskoristio jedinu brejk šansu koja mu se ukazala u nastavku. Servirao je za veliki trijumf i iznenađenje protiv favorizovanog Srbina, ali se uplašio velike pobede i Krajinović je preživeo. 

Usledio je taj-brejk i najava velikog povratka našeg tenisera. 

Posle 2:2, opali su procenti prvog servisa Čeha, a Krajinović je to iskoristio napravivši dva brejka, dovoljna za herojsku pobedu i pokazatelj da je trava podloga na kojoj se najbolje oseća.

Naredni rival u drugoj rundi Vimbldona 31. teniseru na ATP listi biće mu Nik Kirjos.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više