ALKARAZ UMALO ISPAO! Teniska drama na Vimbldonu, senzacionalni Španac i dalje na putu Novaka Đokovića

Novosti online 27. 06. 2022. u 19:59

JEDAN od ove sezone najboljih tenisera na svetu, mladi španski igrač Karlos Alkaraz, umalo je doživeo neočekivani poraz u prvom kolu Vimbldona.

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj 19-godišnjak, koji je zahvaljujući fantastičnim rezultatima u 2022. dospeo već do sedmog mesta ATP liste, čemu su doprinele titule na mastersima u Madridu i Majamiju, ali i u Barseloni i Rio de Žaneiru, bio je vrlo blizu toga da izgubi od Jan-Lenarda Štrufa, koji je tek 155. na svetskom rangiranju.


Ipak, to što je Nemac dva puta imao set prednosti, pa pri 2:1 igrao i taj-brejk, nije omelo Španca da napravi preokret.

Na kraju, Alkaraz je trijumfovao sa 3:2, po setovima 4:6, 7:5, 4:6, 7:6(3), 6:4.


Savladavši posle četiri sata i 15 minuta velike borbe Štrufa, on će u drugom kolu igrati s boljim iz meča Talon Grikspur - Fabio Fonjini.

Jan Lenard Štruf na meču protiv Karlosa Alkaraza na Vimbldonu 2022 / FOTO: Tanjug/AP


Podsetimo, Karlos Alkaraz je bio i ostao potencijalni rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona, a da se dogodilo njegovo ispadanje, postalo bi izvesnije da bi Nole za četvrtfinalnog rivala u Londonu mogao da ima Janika Sinera. Ipak, Alkaraz je i dalje "u igri", posle pomenutog preokreta protiv Štrufa.

Đoković bi najpre trebalo da prebrodi svoju drugu prepreku, pobednika meča Kokinakis - Majčržak, potom verovatno da pobedi Miomira Kecmanovića, a zatim jednog od (očekivane) trojke Basilašvili / Opelka / Švarcman. 

Prođe li sve to, pa i Sinera u izvesnom četvrtfinalnom okršaju, u polufinalu bi, ako svi favoriti opravdaju očekivanja, Nole igrao ili protiv Huberta Hurkača ili protiv Kaspera Ruda. U finalu bi se za trofej borio protiv Rafaela Nadala ili, možda, Matea Beretinija.

Podsetimo, Novak Đoković je u 1. kolu savladao Sunvu Kvona, i pored izgubljenog seta.

Bila je to jubilarna 80. pobeda Noleta na Vimbldonu, čime je Srbin ušao u istoriju tenisa na vrlo poseban način.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 
Pogledajte više