MEČ ZA PAMĆENJE! Đere neće nikada zaboraviti prvo kolo ovog Vimbldona

Novosti online 27. 06. 2022. u 20:28 >> 20:28

SRPSKI predstavnik Laslo Đere poražen je danas od čileanskog tenisera Alehandra Tabila na otvaranju Vimbldona, rezultatom 3:2, po setovima 7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 7:6, i nestvarnih 13:11 u taj-brejku poslednjeg seta u korist njegovog rivala.

FOTO: EPA

Oba tenisera ušla su jako nervozno u meč na otvaranju Vimbldona. Čak po četiri duple servis greške i ogroman broj neiznuđenih odveli su egal prvi set u taj-brejk. 

Đere sa svešću da je prethodno propustio dve brejk lopte nije uspeo da obuzda svoj mentalitet, a agresivan tenis koštao ga je prvog seta.

U nastavku Čileanac je na krilima vođstva zadržao fokus i u ranoj fazi narednog već došao do kapitalna dva brejka prednosti.

Srbin je već viđen "na konopcima", kako pakuje kofere iz prestonice Engleske, a onda...

Furiozan odgovor, za 22 minuta Đere je zasuo rivala ubitačnim vinerima i u velikom stilu najavio povratak u duel. 

Do 2:2 i nadomak velikog preokreta došao je nakon što je u sedmom gemu četvrtog seta ponovo iskoristio priliku koju mu je protivnik dao i upisao krucijaln brejk pred nastavak.

Na opšte iznenađenje 57. teniser na ATP listi nije iskoristio zamah i već na startu odlučujuće bitke prepustio je rivalu gem na sopstvenom servisu. 

Ipak taj gubitak se nije ispostavio kao prekretnica, pa je srpski predstavnik uzvratio istom merom i izborio taj-brejk najprestižnijeg grend slema, koji je u neizvesnoj završnici, nakon lavovske borbe pripao Tabilu.

Njegov naredni protivnik mogao bi biti još jedan srpski teniser, Miomier Kecmanović koji je favorit u duelu protiv australijskog tenisera Milmana. 

Podsetimo, Novak Đoković prethodno se plasirao u drugo kolo Vimbldona, nakon pobede nad Sunvu Kvonom sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više