POTEZ DANA NA VIMBLDONU: Skupljač lopti izgubio svest, a onda je teniserka održala lekciju iz humanosti (VIDEO)

Novosti online 27. 06. 2022. u 17:57 >> 17:57

BRITANSKA teniserka Džodi Beridž zaslužila je divljenje, jer je danas herojski pomogla uznemirenom dečaku koji je izgubio svest.

FOTO: Printskrin/You tube

Naime, devojka koja je uz pomoć vajld-kard pozivnice završila na najprestižnijem grend slemu poražena je od Ukrajinke Lesije Curenko sa 6:2, 6:3, ali ovaj poraz ostaće u senci onoga što je mnogo veće od sporta i rezultata.

Na samom početku drugog seta ona je uočila da se jedan od skuljača loptica oseća loše i munjevito reagovala, dok su svi na terenu i tribinama nemo gledali nemile scene. 

- Uočila sam da se oseća loše, a potom mi je on to i sam rekao. Zapravo gotovo da nije mogao da priča, izgubio je svest na par trenutaka. Bilo je to prilično uznemirujuće videti. Pokušala sam da mu donesem šećer, a potom i energetski napitak sa elektrolitima, ali sam uspela samo da nađu neke "Persi Pigs" (slatkiše) negde uz liniju u gomili, momak se ubrzo nakon konzumacije ove poslastice osećao bolje srećom.

Beridž smatra da je mladić, jedan od 250 dečaka i devojčica iz lokalnih škola koji su rigorozno trenirali za turnir, doživeo napad panike.

- Nije bio na dobrom mestu i samo sam pokušala da pomognem koliko god je to bilo moguće. Zapravo sam jednom imala napad panike kao junior ovde, tako da sam bila tu gde je on, znam kako se osećao. 

Teniserki koja ima 23 godine i rođena je u Londonu bila je jedan od 17 britanskih igrača u glavnom žrebu što je najviše od 2001. godine.

Njeno učešće završilo se ekspresno, ali će se još dugo pričati o njenom humanom delu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više