"NAJTEŽI DANI U MOM ŽIVOTU": Srpski teniser koji je upucan u Americi prvi put se oglasio o proteklom periodu

Novosti online 22. 06. 2022. u 17:06 >> 17:07

SRPSKI teniser Luka Stojanović upucan je 13. maja i od tada vodi veliku životnu bitku koju će, nadamo se svi, dobiti. Novak Đoković i Olga Danilović jedni su od mnogih koji su pomogli donacijama za njegovu operaciju i između ostalih njihovom zaslugom momak je danas poslao poruku putem društvenih mreža.

FOTO/printskrin/googleimages

Luku, kojeg je teniski otkrio nekadašnji trener Novaka Đokovića, nepoznati je muškarac sačekao u automobilu i pucao u njega, a sada se i mladi Srbin koji je prošao kroz istinski pakao oglasio tim povodom.

- Proteklih 30 dana bili su možda najteži dani u mom životu. Kako su mnogi od vas već čuli, bio sam upucan i jedva sam preživeo posle nekoliko operacija. U poslednjih mesec dana sam dobio dosta podrške i ne mogu da objasnim koliko mi je to značilo dok sam ležao u bolnici. Oporavak će biti dugačak, ali ide u dobrom pravcu - napisao je Stojanović.

On je objasnio i da je jedini način kojim mu se može pomoći donacija novca.

- Nažalost, posle operacija mi je ostao račun od 310.000 dolara od čega osiguranje pokriva 80% troškova, a ja moram da pokrijem ostatak. Ne osećam se prijatno zbog toga, ali to je jedina opcija koju imam – trenutno je doniranje novca jedina opcija koja mi može pomoći, bilo koja suma bi bila od pomoći - napisao je Stojanović u objavi na svom Instagram profilu, gde je i dodao link ka stranici na kojoj mogu da se izvrše donacije.

Podsetimo, na nesreću srpskog tenisera, metak je pogodio glavnu arteriju. Ipak srećom po njega, policajac je na mesto pucnjave stigao za nekoliko minuta i uspeo da mu pruži prvu pomoć. Usledilo je više operacija i transfuzija krvi, kao i rehabilitacija.

Posle nekoliko nedelja provedenih u bolnici pušten je na kućno lečenje, međutim, ostali su neplaćeni medicinski računi koji su poprilično veliki, a koje Luka, i pored pomoći ljudi velikog srca, još uvek nije podmirio.

U akciju pomoći se uključio i Novak Đoković koji je odmah uplatio 5.000 dolara.

Foto: Printskrin/www.gofundme.com

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 
Pogledajte više