"GOAT" TRKA ZAVISI OD VAKCINE I OD POLITIKE: Može li i kada Đoković da nadoknadi dva grend slema minusa u odnosu na Nadala

G. Č.

06. 06. 2022. u 20:07

KADA bi Novak Đoković, bar teoretski, mogao da stigne Rafaela Nadala po broju osvojenih grend slemova? Na ovo pitanje voleli bi da saznaju odgovor svi Noletovi fanovi.

Foto: EPA-EFE

Skor je, trenutno, 22 prema 20 za Španca. Za Novaka nema nikakvih prepreka da zaigra za mesec dana na predstojećem Vimbldonu. Iako se neće dodeljivati poeni, bude li uspeo da trijumfuje, razliku će smanjiti na samo jedan trofej.

Ali, stvari se tu komplikuju. Slede američka turneja i Ju-Es open, a za ulazak u SAD potrebna je vakcina protiv kovida. Kako sada stvari stoje, Novak neće moći da se takmiči.

Posle toga, na programu je, u januaru sledeće godine, Australijan open, gde je srpskom teniseru, zbog ovogodišnjeg proterivanja, zabranjeno izdavanje vize na tri godine. Posle toga, na programu je, opet, za godinu dana, Rolan Garos, gde je Rafa neprikosnoven...

Novaku ostaje nada da bi američke vlasti mogle da ukinu obavezu vakcinisanja usled smanjenog broja slučajeva. Takođe, postoji mogućnost i da nova vlada u Australiji ukine odluku prethodnih vlasti o trogodišnjoj suspenziji vize. Pitanje je, međutim, koliko bi Rafa još slemova mogao da osvoji ukoliko Novak bude odsutan iz navedenih razloga, ali i koliko će još sa svojom povredom biti u stanju da se dalje takmiči. Novakova prednost je i to što je godinu dana mlađi od Majorčanina.

Pogledajte više