POLJSKE ZASTAVE ODUŠEVILE ŠVJONTEKOVU: "Pritisak je bio ogroman hvala mojim navijačima"

Novosti online 04. 06. 2022. u 17:53 >> 17:53

ŠAMPIONKA Rolan Garosa i prva teniserka sveta Iga Švjontek izjavila je danas da joj nije bilo lako da dođe do druge titule u Parizu, jer je osećala veliki pritisak.

FOTO: EPA

Poljakinja je trijumfom nad Amerikankom Kori Gof (6:1, 6:3) došla do 35. uzastopne pobede, a na putu do trofeja izgubila je samo jedan set. Titulu u pariskoj prestonici osvojila je i 2020. godine.

- Pre dve godine ovo je bilo nešto neverovatno. Sada sam radila jako da bih stigla do trofeja. Bilo je teško, pritisak je bio ogroman. Hvala svima koji su došli da me podrže, videla sam mnogo poljskih zastava ovde- rekla je Švjontekova posle dodele trofeja na terenu "Filip Šatrije".

Poražena u finalu, Amerikanka Kori Gof, zahvalila je svom timu na podršci.

- Žao mi je što nisam mogla do pobede danas, ali hvala vam ljudi što ste me podržavali", izjavila je Gofova.

Prva teniserka sveta danas je nastavila niz pobeda koji sada iznosi 35, a rekord u svetu tenisa drži sprski as Novak Đoković koji je 2011. godine upisao svoju 43. pobedu u nizu.   

Prošle godine ova igračica je prvi put ušla u TOP 10, dospela je na četvrto mesto VTA liste, debitovala je na završnom turniru i tako postala prva Poljakinja još od Agnješke Radvanske kojoj je to pošlo za rukom

Ono što Iga radi ove sezone, to je zaista za udžbenike, u poslednjih 35 mečava nije zabeležila nijedan poraz, trenutno ima zvanje najbolje igračice na svetu i u 2022. godini ima 5 osvojenih titula. U prošlom kolu je počistila sa terena Dariju Kasatkinu prepustivši joj samo 3 gema.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više