"KUDA IDE OVAJ SVET, OVO JE SRAMOTA"! Nikola Pilić stao u odbranu Novaka Đokovića i žestoko prokomentarisao publiku na Rolan Garosu

Novosti online 01. 06. 2022. u 15:33 >> 15:33

NOVAK Đoković će zbog poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa izgubiti prvo mesto na ATP listi i postaće tako treći reket sveta. Bura koju je podigao trenutak kada je Srbin zakoračio na parisku šljaku, dočekan zvižducima, ne stišava se.

Foto: N. Paraušić

Sinoćni meč u razgovoru za televiziju "Kurir" prokomentarisao je Nikola Pilić, teniski stručnjak i jedan od ljudi koji je otkrio talenat kralja "belog sporta". 

- Meni je jako žao što je Novak izgubio. To je jedan jako prestižan meč. Novak je počeo tako da je Nadal dominirao. Prvi set je bio 6:2, gde je Nadal radio šta je hteo. A potom se Novak probudio. Onda je Novak radio sa Nadalom šta je hteo. Igrao je zaista šampionski tenis. Mislio sam ako dobije četvrti set da će se izvući i pobediti. Novak je igubio loš taj-brejk, a Nadal je baš tad bio najbolji - započeo je Pilić.
 

Iako se smatra teniskim ocem Novaka Đokovića, hrvatski trener je priznao da je "bik sa Majorke" zaslužio pobedu.


- Igrao je možda i najbolji meč na zemlji. Igrao je izvanredan meč, sa inspiracijom, i željom da pobedi. Novaku uopšte nije pomogao njegov prvi servis. Svaki poen je morao da radi levo-desno. Nadal je to iskorištavao. Stvari su se na terenu promenile, to je rezultat, Novaku nije pomogao servis, a to je protiv Nadala morao da iskoristi. Moram da kažem, jako mi je teško, ali Nadal je zaslužio pobedu.
 

A onda je Nikola Pilić uputio žestoke kritike na račun publike u Bulonjskoj šumi.


- Ma to je sramota. Ne znam šta se događa u ovom svetu. Ali trebalo bi da postoji neki fer-plej. Publika je bila nemoguća. Novak nije igrao samo protiv protivnika, koji je dobar, već i protiv publike - ljutito je zaključio Pilić.
 

Podsetimo, sledeći grend slem je Vimbldon. Novak bi u London mogao da dođe tek kao šesti na planeti. On bi mogao da se nađe iza Stefanosa Cicipasa i Karlosa Alkaraza. Da se to ne bi dogodilo, potrebno je da odigra neki pripremni turnir na travi.

Đoković do kraja sezone brani 2.800 bodova - 1.200 za finale Ju-Es opena, 1.000 za titulu na mastersu u Parizu i 600 sa Završnog turnira.

Srbin bi bodovni saldo mogao da popravi ukoliko zabeleži dobre rezultate na američkoj turneji.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više