ĐERE IZAZIVA MEDVEDEVA: Laslo veruje da može da iznenadi drugog na svetu

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

25. 05. 2022. u 22:04

LASLO Đere (55. ATP) na Danila Medvedeva (2)! Biće to sutra spektakl na jednom od glavnih terena Rolan Garosa.

FOTO: M. Vukadinović

- Igrali smo jednom na šljaci u Budimpešti. To je bilo pre nekoliko godina. Od tada se mnogo toga promenilo - ističe Đere.

Te 2017. godine Đere je dobio prvi set sa 6:0, a u drugom se Rus povukao pri rezultatu 5:5. Sada je druga priča.

- Taktički ću biti spreman. Nadam su da ću i fizički biti u najboljem mogućem stanju. On je, naravno, favorit, a ja ću dati sve od sebe. Mislim da mogu da ga iznenadim - veruje u sebe Laslo Đere.

Dosadašnje igre daju mu samopouzdanje. A sprema i najpodesniju taktiku za drugi reket sveta.

- Gledao sam ga u poslednje dve godine, znam kako igra. Sa timom ću se pozabaviti oko taktike. Dobro servira, biće ključno da vratim što više riterna i da serviram dobro. Dosta je jak i sa osnovne linije, ali i ja sam. Meni je ovo omiljena podloga, njemu je najneomiljenija. Očekujem borbu - najavio je Laci.

Sutra će na terene Rolan Garosa i Miomir Kecmanović (28. nosilac), koji će snage odmeriti sa Kazahstancem Aleksandrom Bublikom (42. ATP).

- Meč će, sigurno, biti potpuno suprotan od onog u prethodnom kolu, kada smo igrali svaki poen s deset prebacivanja. Biće brzi poeni. To sigurno više volim. Trudiću se da ubacim svaku loptu, pa ćemo da vidimo - raspoložen je Kecmanović.

Miomir Kecmanović/FOTO: EPA

Takođe, Aleksandra Krunić (114. ATP) će nastupiti protiv Ruskinje Veronike Kudermetove (29. nosilac).

- Uživaću, u drugom sam kolu grend slema, obavila sam svoj zadatak, čak i malo više od toga. Vraćam svoju igru, što je najbitnije. Kudermetova dobro igra, poslednjih nekoliko godina pokazuje odlične rezultate. Treba da budem rasterećena i da uživam u onome što radim - najavila je dvoboj Krunićeva.

Naši sutra:

A. Krunić - V. Kudermetova 11.00
L. Đere - D. Medvedev 12.00
M. Kecmanvić - A. Bublik 12.30

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više