MALI JE ŽILAV: Teniska senzacija posle neverovatne borbe do trećeg kola Rolan Garosa

Novosti online 25. 05. 2022. u 20:42

U DUELU španskih sunarodnika Alberta Ramosa i nove teniske senzacije Karlosa Alkaraza, posle više od četiri i po sata lavoske borbe kao pobednik izašao je šesti reket sveta, Karlos Alakaraz, rezultatom 3:2 (6:1, 6:7, 5:7, 7:6, 6:4).

FOTO: AP

"Vineri" od kojih zastaje dah, drop šotovi kao redovno ubojito oružje bili su nerešiva enigma za Karlitosovog rivala u prvom setu. Ušao je strahovito jako u meč i pregazio protivnika na otvaranju duela sa 6:1. Delovalo je da će iskusni Španac biti samo još jedan lek plen na putu mladog teniskog "predatora". 

A onda su naredna dva setaa pripovedala neku potpuno drugačiju priču...

Trenutno 44. reket sveta "stao je na lopticu", počeo da servira sigurnije sa jednom mišlju, čekati grešku super-ofanzivnog omladinca koji je "grizao" za svaki direktan poen. Kada je bilo najpotrebnije Ramos je igrao na najvišem nivou, spasiviši neverovatnih 12 brejk lopti u naredna dva seta i uz siguran servis došao do 2:1 i nadomak velikog iznenađenja.

U četvrtom setu oba teniser bila su dekocentrisana gubili su često servis gemove, što je gledaoce na obodima "bulonjske šume" odvelo u taj-brejk. A tamo je postojao sam jedan igrač, Karlos Alkraz... 

Munjevitih 7-2 u taj-brejku i najava super-uzbudljivog finalnog perioda.  

U poslednjem setu Ramos dolazi do ekspresnih 3:0, ali šampionski gen teniskog talenta koji je očarao planetu izazi na videlo za konačnih 6:4.

U trećem kolu Rolan Garosa peti reket sveta će igrati sa pobednikom duela Sebastijan Korda - Rišar Gaske.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

  

Pogledajte više