KRAJINOVIĆ BLIZU NAJBOLJEG UČINKA NA GREND SLEMU: "Ovakve šanse moraju da se iskoriste, sve vreme sam u sebi ponavljao..."

Novosti online 25. 05. 2022. u 20:21

SRPSKI teniser Filip Krajinović plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u drugom kolu pobedio Hrvata Bornu Goja 7:6 (5), 6:2, 5:7, 6:1. On je bio zadovoljan što je uspešno preskočio drugu prepreku.

Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Trenutno 55. reket sveta naveo je da nije sve išlo glatko, da je osećao veliki pritisak i da pobeda iz trijumf iz takve sitacije daje neku veću dimenziju današnjem uspehu.

- Veoma težak meč za mene lično. Ne mogu da kažem da je nivo tenisa bio sjajan, igrao sam slabije nego u prvom kolu, on nije imao šta da izgubi i dobro servira. Duvao je jak vetar i teško je kontrolisati odbranu, a imao sam pritisak da pobedim, jer ovakve šanse moraju da se koriste. Pobeda je suština svega, mnogo je mečeva u karijeri kada se igrač ne oseća najbolje, lako je pobediti kada ide sve na svoju stranu - rekao je Krajinović i dodao:

- Sve vreme sam govorio sebi da moram da budem u meču, da ću dobiti šansu. Bio sam spreman da ću biti na terenu dugo, jer sam znao da neće biti lako. Poslednjih nekoliko nedelja sam napredovao u tome da budem koncentrisan sve vreme, pobeđujem dobre igrače.

Srpski predstavnik prokomentarisao je i Feliksa Ože-Alijasima, koji će biti njegov naredni rival u borbi za prvi ulazak u osminu funala nekog grend slema.

- On je deveti na svetu, za mene je to otvoren meč, on vidi svoju šansu, a vidim i ja. Imam vremena da analiziram stvari na kojima sam danas grešio, na tome ću raditi na treningu sutra. Ući će agresivno, on neće biti na osnovnoj liniji. Moraću i ja da budem agresivan, na ovom nivou ne vredi čekati greške.

Pomenuti rivali su stari znanci, i već su se pet puta sastajali kroz karijeru.

- Igrali smo nekoliko puta na šljaci, dobio sam ga jednom, dobio me u Rimu, pa u Stokholmu na betonu. Znam šta me čeka i siguran sam da ću se dobro spremiti za taj meč, lakše mi je da igram sa njim u trećem kolu - zaključio je Krajinović.

Kanađanin je u karijeri iz pomenutih pet mečeva protiv Krajinovića odneo tri trijumfa, a poslednji put su igrali prošle godine na ATP turniru u Stokholmu. Feliks je tada slavio 6:3, 6:4.

Rolan Garos igra se za nagradni fond od 43,6 miliona evra.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više