KRAJINOVIĆ STAO U OSMINI FINALA RIMA: Srpski teniser nije imao snage za dva podviga

Novosti online 12. 05. 2022. u 17:24 >> 17:34

FILIP Krajinović nije uspeo da priredi još jednu tenisku senzaciju, nakon što je eliminisao šestog nosioca turnira, Andreja Rubljova. On je u borbi za četvrtfinale ATP turnira u Rimu poražen od trinaestog reketa sveta, Janika Sinera 2:0 u setovima (6:2 7:6)

FOTO: AP

Susret je trajao sat i 42 minuta, a mogao je potrajati dosta duže, obzirom da je Filip bio na dva poena od osvajanja drugog seta. 

Momak koji brani boje Italije, uništio je Krajinovića svojim servisom. Čak 13 asova naspram pet našeg predstavnika, koji se mučio da uzme poen kada njegov protivnik razornim udarcem pogodi prvi servis. 

Siner je iskoristio tri od tri brejk lopte koje su mu se ukazale i u neizvesnom taj-brejku drugog seta uspeo da eliminiše Krajinovića

Od sredine februara ove godine Krajinović nije uspeo da prebrodi dve prepreke na jednom turniru - ispadao je u ranim fazama nadmetanja u Roterdamu, Dubaiju, Indijan Velsu, Monte Karlu, Beogradu i Madridu.

Najbolji plasman Sinera na ATP listi je deveto mesto novembra 2021. Na Otvorenom prvenstvu Francuske 2020. godine postao je najmlađi četvrtfinalista u pojedinačnoj konkurenciji, još od Novaka Đokovića 2006. godine. Osvojio je pet ATP titula u karijeri.

Turnir u prestonici Italije daće mu krila i uliti dodatnu dozu samopouzdanja, pred bogato tenisko leto koje je pred njim.

Novak Đoković ostaje jedini srpski predstavnik u Rimu, a njegov meč protiv Vavrinke možete pratiti direktno na portalu "Novosti". 

BONUS VIDEO: Sparing Novaka i sina Stefana

 

 
 

Pogledajte više