BEKER IDE U ZATVOR? Sud u Londonu izriče presudu legendarnom nemačkom teniseru

Đ. S.

29. 04. 2022. u 09:00

ODIGRAO je Boris Beker mnogo mečeva u karijeri, ostvario veliki broj bitnih pobeda, ali danas mu predstoji utakmica života. Sud u Londonu će doneti konačnu presudu u slučaju legenadrnog nemačkog tenisera, koji je pre oko mesec dana proglašen krivim za skrivanje imovine vredne više od milion evra, u pokušaju da izbegne plaćanje dugova.

FOTO: AP

Podsetimo, Beker je pre pet godina objavio bankrot usled nemogućnosti da plati zajam banci za imanje na Majorki. Tada mu je naloženo da založi sve dragocenosti koje ima kako bi poverioci naplatili dugove, ali Nemac je izgleda namerno skrivao sve drage predmete kako sud ne bi došao do njih. Među pomenutim dragocenostima je i pehar Vimbldona koji je Beker osvojio 1985. kao 17-godišnjak i postao jedna od najvećih zvezda "belog" sporta. Pravdao se Nemac kako ne zna gde su mu predmeti koje mora da založi, ali porota je bila neumoljiva.

Britanski mediji preneli su kako je juče šetao Londonom sa devojkom Lilijan Karvaljo, a po nekim navodima, od nje se oprostio u suzama. To govori da se Beker pomirio sa sudbinom i da je svestan da ga čeka zatvorska kazna. Kolika će biti, zavisiće od sudije, a prema britanskom zakonu, u ovakvim slučajevima, maksimum je sedam godina iza rešetaka.

Indikativno je i to da je prethodnu sedmicu Boris proveo sa bivšom ženom Lili i sinom, što je Britancima dalo povoda da spekulišu o oproštaju Nemca sa užom familijom.

Pokušala je i porodica nekadašnjeg trenera Novaka Đokovića da apeluje na sud, tražili su da budu blagi prema trostrukom osvajaču Vimbldona.

- Moj sin je pristojan čovek, nadam se da ne zaslužuje da ode u zatvor - kaže Elvira, Bekerova mama.

Slično je govorio i njegov prvi trener Ginter Boš:

- Nadam se da će se nekako izvući i da neće morati da ode u zatvor.

Skup razvod, kirija...

RAZLOGA za bankrot Borisa Bekera, koji je u karijeri zaradio ogroman novac je mnogo. Jedan od njih je i skup razvod od prve supruge Barbare Beker, kao i sredstva za idržavanje dvojice sinova, ali i ćerke Ane Ermakove, kojoj je platio stan u Londonu u vrednosti od 2,5 miliona evra. Takođe, Beker je iznajmljivao kuću blizu Vimbldona, a kiriju je plaćao 26.000 evra mesečno.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 
Pogledajte više