"NEŠTO MORAM DA MENJAM!" Novak Đoković posle novog preokreta i plasmana u finale oduševio publiku u Beogradu

Novosti online 23. 04. 2022. u 16:19

SRBIJA open, ATP turnir u Beogradu, ušao je u samu završnicu, a Novak Đoković i te kako ima razloga za zadovoljstvo.

FOTO: Tanjug

Đoković se plasirao u finale pobedivši Karena Hačanova, i to posle novog preokreta na ovom nadmetanju, pa i ne čudi što je prilično raspoložen bio posle subotnjeg meča na Dorćolu.

Najpre se obratio publici:

- Srećan vam praznik. Želim vam sve najbolje, pre svega zdravlja. U poslednje vreme na to najviše pažnje usmeravamo, pa vam zdravlja najviše i želim, ali i mira, ljubavi, sloge u porodici.

A što se tiče okršaja sa Hačanovom...

- Što se tiče meča, izgleda da je to sad rutina, izađem i izgubim prvi set (osmeh). To je verovatno sada već 5-6 mečeva u nizu koji su se tako odvijali. Nešto ću morati da promenim sutra! (osmeh) Mada, ne bih se žalio da sutra izgubim prvi set, a dobijem meč. Čestitke Karenu na borbi, imao je izvanredan turnir, želim mu sve najbolje. Ja sam verovatno odigrao najbolji tenis ove nedelje u ova dva završna seta, istakao je lider ATP liste.

Kada je o formi reč...

- Govorio sam i ranije da je šljaka zahtevna podloga, traži što više mečeva na njoj kako bi igrač probio psihički zid koji na njoj postoji. Stvarno je veliki izazov vratiti se u formu, teško je dostići maksimum, a lako ga izgubiti. Ali, na krilima publike sam to uspeo. Ovo je najbolja publika na svetu, najlepši osećaj mi je kada igram ovde. 

A u nedelju - finale. Prvo za Noleta u 2022. godini.

- Ja se već osećam prijatno na terenu, u sva tri ovdašnja meča sam igrao po tri seta, tako da sam se već natrčao dosta da bih dostigao određenu formu. Možda bi se to (odsustvo forme) osetilo pre tri, četiri dana u mojoj igri, ali sada više ne. Nadam se da ću to pokazati i sutra, pred ovom publikom, i vratiti trofej u Srbiju, zaključio je Novak Đoković.

Novak Đoković će u finalu igrati sa pobednikom meča Andrej Rubljov - Fabio Fonjini.

BONUS VIDEO: Bonus video: Kad Novak Đoković i njegov sin Stefan sparinguju

 
Pogledajte više