DOK JE MEDVEDEV NA HITNOJ OPERACIJI... Novak Đoković grabi ka rekordu!

Novosti online 02. 04. 2022. u 21:00

RUSKI teniser Danil Medvedev je doživeo peh, a to je dovelo do toga da Novak Đoković nešto duže ostane na vrhu ATP liste nego što bi Rus verovatno želeo.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Podsetimo, zbog hitnog odlaska na operaciju, 26-godišnjak iz Moskve neće moći neko vreme na teren, a to olakšava Đokoviću ostanak na čelnoj poziciji.

Najpre je poraz Medvedeva u četvrtfinalu mastersa u Majamiju obezbedio da Nole i naredne sedmice bude prvi na ATP listi, a kako u aprilu ljubitelji tenisa sigurno neće moći da gledaju sjajnog Rusa (možda i duže), sigurno je da će Đoković bar do 25. aprila ostati najbolje rangirani teniser sveta.

To vladavina bi mogla da bude nešto kraća, da je Medvedev zdrav, a da je (ne baš očekivano, ali teniski moguće) dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Hjustonu, ali kako se to zbog hirurškog zahvata sigurno neće desiti, Novak ostaje prvi bar još tri nedelje.

Novak Đoković / FOTO: AP

Tako će dogurati do 366. sedmica na ATP vrhu, čime će se učvrstiti kao rekorder u muškoj konkurenciji.

A što se tiče apsolutnog rekorda, posle tog 25. aprila trebaće mu još samo 11 nedelja na čelnoj poziciji da bi dostigao 377 nedelja najduže vladavine u istoriji tenisa, što je još uvek rekord koji drž legendarna Nemica Štefi Graf.

Podsetimo, Novak Đoković sa takmičenjima nastavlja od 10. aprila, kada će početi s učešćem na mastersu u Monte Karlu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više