KRAJ IMPRESIVNOG NIZA RAFE NADALA: Bol bio prejak, hoće li Španac biti spreman za sezonu na šljaci?

A. Ilić

21. 03. 2022. u 11:07

RAFAEL Nadal poražen je od Tejlora Frica u finalu Indijan Velsa, a na taj način prekinuo je impresivan niz od 20 pobeda.

FOTO: AP/Tanjug

Rafael Nadal je u finalu Indijan Velsa upisao prvi poraz u 2022, a za to mu je trebalo gotovo tri meseca u tekućoj godini.

Turnir u Kaliforniji osvojio je domaći teniser Tejlor Fric (pobedom 3:6, 6:7 (5:7)). Amerikanac je prvi domaći takmičar još od Andrea Agasija koji je podigao trofej u Indijan Velsu. Rezultati u Kaliforniji išli su naruku Novaku Đokoviću, koji se vratio na prvo mesto ATP liste.

Rafael Nadal je prethodno u sezoni osvojio 21. grend slem pobedom na Australijan openu, kao i turnire u Melburnu i Akapulku.

FOTO: AP

Povreda brine Nadala

Špancu je na putu do pobede stala i povreda, igrao je preko granica bola, dva puta je tražio medicinski tajm-aut, a u toku dana biće poznato o kakvoj povredi se radi.

- Ne znam da li je rebro u pitanju, videćemo, taj bol mi dosta ograničava pokrete - rekao je Nadal.

Nadal je već najavio da će preskočiti turnir u Majamiju kako bi se što bolje pripremio za sezonu na šljaci.

FOTO: AP

Nastavak karijere bio upitan

Podsetimo, Nadal je dugo pauzirao tokom 2021. godine zbog povrede stopala, očekivali su mnogi da će teniser sa Majorke završiti karijeru u tom trenutku, ali se još jednom trijumfalno vratio i osamio se na vrhu liste tenisera sa najviše osvojenih grend slemova!

BONUS VIDEO:BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

 
Pogledajte više