EPSKI DUEL RAJLIJA I IZNERA: Američki džinovi odigrali taj-brejk sa 46 poena - to je rekord ATP tura (VIDEO)

Novosti online 13. 02. 2022. u 08:54

KADA se sastanu Džon Izner i Rajli Opelka možete se kladiti da će svaki set tog meča biti rešen u taj-brejku. Tako je bilo u 13 od 15 setova koje su dva američka džina odigrala na ATP turu, a tak oje bilo i u polufinalu premijernog izdanja turnira u Dalasu. A poslednji od njih ušao je u istoriju tenisa kao taj-brejk sa najviše odigranih poena - čak 46!

Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

U sveameričkom polufinalu Opelka je u dva seta, za 123 minuta, nadigrao Džona Iznera sa 7:6(7), 7:6(22).

Opelka je spasao deset set lopti a i sam je propustio šest pre nego što je sa 24:22 osvojio drugi taj-brejk na meču a time i ostvario plasman u finale u kome će mu protivnik biti bolji iz duela u kome se sastaju Giroin i Bruksbi.

Inače, pobednik je u ovom meču odservirao 39 asova, a poraženi teniser 21. Ovo je bio njihov peti međusobni okršaj i sada Opelka vodi sa 4:1. Izner je slavio samo u prvom susretu i to je bio jedini u kome su viđena dva seta bez taj-brejka. Bilo je to pre šest godina u Atlanti kada je Izner kao prvi nosilac savladao tada 839. igrača sveta Opelku sa 2:1, a ni taj meč nije mogao da prođe bez taj-brejka - 6:7(5), 6:4, 6:2.

BONUS VIDEO

Pogledajte više