"ĐOKOVIĆ ĆE UJEDATI": Legendarni Britanac ubeđen da će Novak imati fantastičnu godinu

Novosti online 09. 02. 2022. u 21:00

NOVAK Đoković zaostaje za Rafaelom Nadalom kada su grend slem titule u pitanju. Ipak, legendarni Britanac Greg Rusedski smatra da taj odnos snaga neće potrajati još dugo.

Tanjug/AP

Španac je osvajanjem Australijan open došao do 21. titule sa najvećih turnira i na taj način iza sebe ostavio Srbina, ali i Rodžera Federera koji imaju po 20.

No, ako pitate Rusedskog on smatra da trka nije završena i da Nole sprema kontraudar, naravno na terenu.

- Đoković želi da postane najveći teniser svih vremena. Čak i da prestigne rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule, što će vrlo verovatno i uraditi. Mislim da će sledeći turnir, na kome će mu biti dozvoljeno da igra u zavisnosti od pravila vakcinacije, osvojiti trofej. Zapamtite moje reči - rekao je Rusedski, a preneo "Tenisvorldusa".

Nekada četvrti igrač sveta smatra da će 34-godišnji Beograđanin najveću šansu za titule na grend slemu tražiti na Vimbldonu i Ju-Es openu.

- Đoković mora da bude uznemiren zbog cele situacije u Australiji. On misli "Dobro, trebalo bi da osvojim Vimbldon, pa Ju-Es Open". Verujem da će imati fantastičnu godinu. Siguran sam da će stisnuti zube i da će ujedati.

Za kraj se prisetio i finala grend slema u Njujorku iz 2017. godine kada je Đoković u tri seta pobedio Federera.

- Bio sam tamo, Novak je protiv sebe imao 22.500 navijača, ali ga to nije poremetilo. A naspram sebe je imao jednog od najvećih igrača ikada - zaključio je Rusedski.

Novaka bi prvi put u ovoj godini na terenu trebalo da vidimo u Dubaiju. Taj turnir iz serije 500 počinje 21. februara.

Novak Đoković na preliminarnoj listi učesnika na Indijan Velsu

Kako je juče objavio poznati teniski novinar Mihal Samulski, Novak Đoković se, zajedno sa svim ostalim članovima Top 10 ATP liste, nalazi na preliminarnoj listi učesnika mastersa u Indijan Velsu.

Zapravo, od 50 najboljih tenisera u ovom trenutku, na toj listi nema jedino dvojice: Rodžera Federera i Keija Nišikorija, koji su povređeni i odsustvuju sa ATP turneje. Svi ostali koji su se na listi našli - na njoj su su jer su automatski, svojim statusom na svetskom rangiranju, stekli pravo da budu na listi učesnika. Uopšte ne znači da će u Indijan Velsu i učestvovati.

To važi i za Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 
Pogledajte više