NADAL JE FAVORIT NA ROLAN GAROSU? Bivši šampion Frenč opena ne vidi ko može da pobedi Španca - osim Đokovića

Novosti online 04. 02. 2022. u 14:49

FRANCUSKI teniser Rišar Gaske smatra da Rafael Nadal neće imati od koga da izgubi na Rolan Garosu, ako tamo ne bude Novaka Đokovića koji jedini može da ga pobedi.

FOTO: EPA

Nadal je u Melburnu osvojio 21. grend slem titulu. Na Rolan Garosu će juriti 22. ukupno, a 14. trofej musketara, što bi ga učvrstilo na prvom mestu rekordera.

- Mislim da je stvarno prejak, nemam reči da to opišem. Možda nije igrao najbolje što može posle povrede, ali je protiv Šapovalova i Beretinija bio dominantan, a oni su veliki igrači. I onda je pobedio Medvedeva. Sve dok se takmiči, i pogotovo ako tu nema Federera i Đokovića, kao što je bilo u Australiji, uvek je favorit - smatra Francuz.

- Ne vidim stvarno ko može da ga pobedi u Parizu osim Novaka Đokovića - zaključio je Gaske.

Gaske je 2004. osvojio Rolan Garos u miks dublu sa zemljakinjom Tatjanom Golovin, a dve godine ranije slavio je i u juniorskom singlu. Nekada je smatran talentom u rangu sa Novakom i Nadalom, ali nije ispunio očekivanja, iako je dugo bio član top 10 na ATP listi, a najbolji plasman bio mu je sedmo mesto.

Od Nadala izgubio je svih 17 međusobnih duela, a Novaka je pobedio samo jednom u 14 susreta. Najviše pobeda u susretima sa "velikom trojkom" ima protiv Federera, koga je savladao dva puta u 18 susreta.

Pogledajte više