SRPKINJA SAM U SRCU: Francuskinja pobedu u Melburnu slavila sa "idemo bre", pa objasnila što ne igra za Srbiju!

Novosti online 29. 01. 2022. u 12:10

NEMA Novaka Đokovića u Australiji, ali to ne sprečava Srbe da podižu trofeje. Kristina Mladenović, teniserka srpskog porekla iz Francuske rođena 1993. godine u ima zanimljivu životnu priču.

Foto: EPA-EFE/ ALI HAIDER

Osvajačica titule u mešovitom dublu, zajedno sa hrvatskim teniserom Ivanom Dodigom.ivan dodig Njen otac Dragan je bio poznati rukometaš rođen na Kosovu i Metohiji.

Njena majka Dženita Helić rođena je u Prijepolju i profesionalno se bavila odbojkom.

Kristina je pre nekoliko godina u jednom intervjuu otkrila da je njena majka izabrala da ode u Francusku, a sve to događalo se u osvit rata u Jugoslaviji. Samo par godina kasnije, rodila se mala Kristina u Sen Pol sur Meru.

Inače, Kristin otac Dragan bio je saigrač sa Brankom Karabatićem, ocem legendarnog Nikole Karabatića, jednog od najboljih rukometaša svih vremena i takođe sportistom koji nastupa pod zastavom Francuske.

- Kada je moj otac otišao 1991, u Jugoslaviji još nije bilo rata. Moja majka je ostala u Srbiji, ali je uprkos svemu odlučila da prati ljubav. Tata je potpisao za Dankerk, a posle je imao ponudu iz Nemačke. Nacrtala sam mu crtež kojim sam objasnila da mi se sviđa u mojoj školi i tako smo ostali u Francuskoj. Posle, kada sam pokazala talenat u tenisu, ostali smo u Francuskoj zbog mene, pričala je Mladenovićeva 2017. godine.

O svom poreklu, Mladenovićeva priča sa ponosom, ali ističe da nikada nije postojala realna šansa da nastupa pod zastavom Srbije.

- Ja sam dvojne nacionalnosti, ali nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Srbi su me zvali, ali nikada nije bilo pitanje da li ću igrati za Srbiju, iako sam ponosan na moje korene. Ovde sam rođena i nikada nisam živela u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz vrlo brzo. U mojoj glavi, ja sam Francuskinja, a u srcu sam Srpkinja, rekla je Kristina Mladenović, koja je 2019. osvojila Fed kup upravo predstavljajući Francusku.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 
Pogledajte više