ŠTA RADE OVI? Strani novinari zbunjeni neverovatnim potezom organizatora Australijan opena

Novosti online 23. 01. 2022. u 21:50

AUSTRALIJAN open je ponovo po nečemu ne baš dobrom u žiži teniskih novinara.

Tanjug/AP

Naravno, minulih dana, čak i nedelja, u centru pažnje bio je ovaj grend slem turnir zbog onoga što se dešavalo aktuelnom šampionu, ali čak i sada, kada je Novak Đoković uveliko deportovan iz Australije (jer predstavlja "opasnost za zdravlje i red" u toj državi, kako je pisalo u obrazloženju odluke ministra za imigracije, Aleksa Houka), AusOpen ponovo šokira novinare.


Ovoga puta zbog odluke kad i kako da se igraju susreti osmine finala zakazani za ponedeljak.


Naime, iako su tog radnog dana na programu četiri meča u muškoj konkurenciji, čak tri će se igrati u isto vreme?!


U četiri sata ujutru po našem, srednjeevropskom vremenu, sastaće se Marin Čilić i Feliks Ože-Alijasim, baš tada će početi i duel Maksima Kresija i Danila Medvedeva, a u 04.30, dakle pola sata posle pomenuta dva meča, kreće i susret Aleksa de Minaura i Janika Sinera. 


"Tek" u 9 ujutru po ovdašnjem vremenu biće odigran preostali meč, u kome će snage odmeriti Tejlor Fric i Stefanos Cicipas.


- Tri od četiri meča četvrtog kola u muškoj konkurenciji igraju se u ponedeljak... u isto vreme. Ne mogu da zamislim gori raspored, ako ćemo iskreno, poručio je portugalski teniski novinar Žoze Morgado.


Podsetimo, posle nedeljnih mečeva, postali su poznati i prvi parovi četvrtfinala, a sastaće se Monfis - Beretini i Šapovalov - Nadal.


U "donjem" delu žreba, igraće pobednici mečeva De Minaur / Siner - Fric / Cicipas, odnosno Čilić / Ože-Alijasim - Medvedev / Kresi.

---

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković, ali i šta se sve dešava na Australijan openu 2022, koji je se odvija bez branioca titule.

Bonus video: Devojčica iznenadila Novaka Đokovića na Ostrogu

 
Pogledajte više