KIRJOS REŽIRAO NAJVEĆU SENZACIJU AO: Đokovićev novi "saveznik" eliminisao najbolji dubl sveta!

Novosti online 21. 01. 2022. u 12:11

MNOGO nas je nervirao izjavama o Novaku poslednjih godina Nik Kirjos, ali je kontroverzni Australijanac pokazao ljudskost kad je bilo najvažnije i zaratio je protiv cele nacije kada je stao u odbranu najboljeg tenisera sveta. Time je zaslužio simpatije Srba, koji su čak i navijali za njega protiv Danila Medvedeva, iako nije imao mnogo šansi protiv drugog reketa sveta koji je na kraju i potvrdio ulogu favorita.

FOTO: AP

Kirjos je ipak ostao na turniru i to u konkurenciji dublova, gde je u paru sa zemljakom Kokinakisom uspeo da skine skalp najboljem dublu sveta - Hrvatima Paviću i Mektiću! 

I to u dva seta - 7:6(8), 6:3, a ovaj spektakularni meč trajao je sat i 40 minuta. Koliko je ovo velika senzacija govori pogled na ATP listu dublova, gde su Pavić i Mektić prvi i drugi igrač sveta, dok je Kirjos 233, a Kokinakis tek 432. igrač sveta!

Prvi set rešen je u taj-brejku, posle 40 minuta borbe i pet set lopti za australijsku kombinaciju. Najbolji dubl sveta izgubio je servis na startu, ali je posle preokrenuo i stigao do 4:2. Kirjos i Kokinakis napravili su odmah ribrejk i do kraja seta nije više bilo prilika za oduzimanje servisa.

Drugi set je trajao nešto duže, ali je rešen jednim brejkom koji su Kirjos i Kokinakis ostvarili u šestom gemu. Pavić i Mektić su spasili dve brejk lopte, ali treću nisu uspeli. Do kraja su Australijanci grčkog porekla sigurno čuvali svoje servise i stigli do ove zaista fanstastične pobede. Pavić i Mektić su branili polufinale iz prošle godine. To je i najveći Mektićev uspeh u Melburn parku, dok je Pavić 2018. godine trijumfovao u paru sa Austrijancem Marahom.

U osmini finala Kirjos i Kokinakis čekaju bolje iz duela Kepfer/Štruf - Behar/Eskobar.

Pogledajte više