UŽIVA BEZ PROTERANOG ĐOKOVIĆA: Nadal briljira na Australijan openu i zasmejava publiku

Novosti online 19. 01. 2022. u 09:15

RAFAEL Nadal ovih dana baš uživa na Australijan openu.

Tanjug/AP

Em nema njegovog glavnog takmaca, deportovanog šampiona Novaka Đokovića, em Špancu sasvim dobro ide posle duže pauze koju je napravio zbog zdravstvenih tegoba.


Nadal se u treće kolo prvog ovosezonskog grend slema plasirao pobedivši Janika Hanfmana iz Nemačke sa 6:2, 6:3, 6:4, kog je pritom pohvalio, istakavši "da je napredak kod njega toliki, da je jasno da njegovi kvaliteti ne odgovaraju trenutnoj (126.) poziciji na ATP listi".


Ali, tokom razgovora sa Džimom Kurijerom na terenu, po završetku pomenutog meča, Rafa se i prilično zabavljao.


Upitan koliko se posvećuje radu u teretani jer se, kako je Kurijer rekao, "čini da radi malo na uvećanju mišića ruku", Nadal je "odbrusio":


- Ali, ja ne volim teretanu! Ja, eto, volim golf (smeh). Stvarno volim više te neke druge aktivnosti, nego da se zatvorim i vežbam na sebi. Ali... Eto, što zbog kolena, što zbog problema sa stopalom, ne mogu sada da se bavim nekim drugim sportovima koje sam, inače, voleo da upražnjavam. Što se teretane tiče, svaki dan sam u njoj oko sat, ili sat i po. Ali, ne dižem velike težine! - uz smeh je rekao šesti nosilac na Australijan openu.


Kada ga je sagovornik upitao gde sebe vidi za deset godina, da li kao nekog ko i dalje trenira, ili se, prosto, zavali u čamac i peca, Rafa je iznova nasmejao publiku:


- Džime, ti dobro izgledaš, voleo bih da i ja takav budem po završetku karijere (smeh). Šalu na stranu, čekaće mene još teniskih obaveza i kada završim s igranjem, tu je moja Akademija, a tu je i rad moje Fondacije...


Rafael Nadal će u trećem kolu Australijan opena igrati protiv pobednika meča Kačanov - Bonzi.
 

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti i u vezi sa tim kako je i šta radi Novak Đoković, ali i šta se sve dešava u vezi sa Australijan openom 2022, koji je počeo u ponedeljak.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više