BAŠ SREĆAN GUBITNIK! Ovo je Salvatore Karuzo, "laki luzer" koji je u žrebu AO zamenio Novaka Đokovića

Novosti online 16. 01. 2022. u 17:23

ODLUKA australijskih vlasti da protera Novaka Đokovića iz niskih politikantskih ponuda, najviše je obradovala, ako izuzmemo dežurne "novakomrsce" poput Bena Rotenberga, je italijanski teniser Salvatore Karuzo koji će zauzeti mesto najboljeg tenisera sveta u glavnom žrebu Otvorenog prvenstva Australije.

EPA/EFE

Protivnik u prvom kolu biće mu naš Miomir Kecmanović koji je najavio da će u ovom duelu "osvetiti" Novaka.

Ovaj 29-godišnjak dolazi iz Avole, gradića na jugu Sicilije, koji je do sada bio poznat po autohtonom vinu Nero d' Avola, a od sada će biti čuven i po teniseru koji je u glavni žreb Australijan opena upao zahvaljujući skandaloznoj deportaciji svetskog broja 1.

Karuzo je u finalu kvalifikaija poražen od Danijela Taroa (3:6, 4:6). Iako mu je to omogućilo da zaigra na svom četvrtom australijan openu, Karuzo ističe da mu je žao što Novak ne može da brani titulu.

- Nisam mnogo pratio sve što se dešavalo oko Novaka, ali veoma mi je žao što na kraju ne može da igra. Ali, to je meni donelo sreću i našao sam se u glavnom žrebu. Našao sam se u prilično čudnoj situaciji. Mislim da sam možda i najpoznatiji laki luzer u istoriji tenisa. Kao i svi igrači, želim da imam dobar turnir i daću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat - rekao je Karuzo.

Karuzo je trenutno 150. irgač sveta, a najbolji plasman bio mu je 76. mesto iz novembra 2020. godine. 

Biće mu ovo 11. učešće u glavnom delu nekog grend slema, a naveći uspesi su mu dva treća kola, 2019. na Rg i 2020. na US openu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 
Pogledajte više