MOŽE LI ĐOKOVIĆ NA VIMBLDON? Boris DŽonson: "Igrao sam s njim tenis, stvarno je dobar"

Novosti online 10. 01. 2022. u 18:06

POBEDIO je Novak Đoković vlasti Australije u pravnoj borbi koju je protekle noći pratio ceo svet, zahvaljujući čemu ćemo ga gledati od narednog ponedeljka na terenima Melburn parka, ako ne bude nekih novih nepredviđenih stvari.

Foto: Olivier Hoslet, Pool via AP

Ministar imigracionih poslova u vladi Australije nije se još odrekao svog prava da uprkos odluci suda deportuje Novaka, iako ga je sudija Keli upozorio na posledice ako to uradi, a pojedini članovi parlamenta opomenuli ga da mu je to diskreciono pravo povereno iz razloga unurtašnje bezbednosti zemlje - za slučaj da neki begunac od pravde iz drugih zemalja pokuša da uđe na tlo Australije.

Novak do utorka sigurno neće biti deportovan, a već je počeo i da trenira na terenima Melburn parka. 

kako sada stvari stoje, Đoković će braniti titulu na AO, a odranije je potvrđeno da mu Francuzi neće praviti nikakve probleme na Rolan Garosu. 

Uostalom, građani Pariza su na mitingu protiv pooštravanja kovid mera u Francuskoj jasno pokazali šta misle o Novaku.

A šta je sa Vimbldonom? Ostvrski mediji poslovično kritikuju Đokovićev svaki potez i pokušavaju na sve načine da ga ocrne i onemoguće u trci za GOAT, kad je već iz iste eliminisan njihov Endi Marej, ako je ikad iko uopšte svrstavao mršavog Škotlanđanina u konkurenciju za ovo priznanje.

Sudeći prema rečima premijera Ujedinjenog Kraljevstva, Borisa Džonsona, želje engleskih tabloida da se Novaku vakcinacijom uslovi dolazaka Vimbldon, ostaće samo to - puste želje.

- Sve što bih rekao za Novaka Đokovića - protiv kog sam zapravo igrao tenis i prilično je dobar - je to da ja verujem u vakcinaciju i mislim da je to divno uraditi! Mislim da bi svi trebalo da podržimo program koji nam omogućava da istovremeno budemo najotvorenija ekonomija Evrope i štitimo ljude uzduž i popreko zemlje - rekao je kratko Džonson.

Pogledajte više