"ONI NE ZNAJU ŠTA SU MU URADILI!" Đokovići poručili svetu: E, sad će da osvoji 10 grend slemova!

Novosti online 10. 01. 2022. u 12:14 >> 14:42

NOVAK Đoković je i dalje u Melburnu, a iako se očekivalo da će se obratiti javnosti tokom konferencije za štampu njegove porodice u Beogradu, on je iskoristio jednu drugu platformu za to, dok je samo obraćanje porodice Đoković od prvog momenta bilo vrlo zanimljivo. Mogli ste da ga pratite iz minuta u minut uz portal "Novosti".

Tanjug/AP

14.45. - Otac najboljeg tenisera je upitan kako je Novak Đoković sada, a odgovorio je ovako:

- Kako je? Ma, on je super! To će mu dati dodatnu snagu. Oni ne znaju šta su mu učinili, osvojiće još deset grend slemova! On je super, on ima toliku mentalnu snagu da ga ovo nije poremetilo. Jedva čeka da se vrati na teren, jedva čeka 17. januar, da počne turnir, istakao je Srđan Đoković.

Nedugo zatim, konferencija je završena, uz zagrljene Đokoviće koji su zapevali "Iz Srbije dolazim, nikad ne odlazim".

 

14.30 - Srđan Đoković je na pitanje jedne novinarke šta će Novak uraditi ako se desi da mu ipak narede da napusti Australiju, odgovorio da će "on sigurno poštovati sve odluke pravosudnih organa, da će to ponovo uraditi i pred sudom ako treba, ali da sigurno neće svojevoljno potpisivati da se odriče vize, kada za tim nema potrebe".

14.25 - Novak Đoković se oglasio i to sa Rod Lejver arene!

14.15 - Obraćanje Srđana Đokovića, Novakovog oca:

- Hvala svima koji se na svetu bore za slobodu izražavanja, izbora... Novak se za to izborio, zahvaljujući svima nama, a pre svega porodici. Nije se dao baciti na kolena, niti će se ikada baciti. Svašta se dešavalo ovih dana, mnogo je bilo teško... ali, on je jedna gromada, fantastičan mladi čovek koji nikada nikoga povredio nije i uvek je pokušavao da pomogne, a ne da odmogne. Ali, očigledno da to što je iz jedne male, siromašne zemlje, nije se svidelo moćnicima, koji su mislili da su Bogom dani...  Ali, mislim da je ova igrica s njim došla do kraja, ali mislim da im je to poslednja igra. Pokušali su da ga nateraju da se odriče vize, da bi mogli da ga deportuju. On nije hteo da potpiše taj dokument, jer nije bilo razloga za tako nešto. Nisu mu dali nikog da kontaktira nekoliko sati, telefon mu uzeli, on je stupio u kontakt sa pravnim timom i, videli ste sami, spremili sjajnu odbranu pred kojom ništa nisu mogli ni oni koji su Novaka hteli da deportuju. Mislim da je ovo strahovita pobeda njega, njegove porodice i slobodarskog sveta. Svi smo mi ljudi, svi imamo pravo da kažemo šta mislimo i da nemamo posledice za to lično mišljenje. Poštujemo zakone svake zemlje u koju ulazimo, njihova pravila, poštujemo zemlju u koju ulazimo, a on je svojim delanjem ispoštovao sve što je neophodno za njegov posao. Tenis je njegov posao, njegova ljubav... To pravo su hteli da mu oduzmu. Oduzimanje tog prava im nije uspelo, jer su pravo i pravda pobedili, kao što uvek pobeđuje, u svim zemljama na svetu.

14.13 - Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera sveta:

- On se samo borio za pravdu. Ništa drugo nije tražio, a pretrpeo je torturu. I, naravno da je ustao protiv tamošnje Vlade, jer je smatrao da sa pravom sme tamo da bude, jer je došao da osvoji taj turnir. Mi se s ovakvom situacijom nikada nismo susretali, a jako nam je bilo teško, i trudili smo se u ovih pet-šest dana, da se izborimo sa svime, a za njega. Tuga, očaj, razočaranje, strah... sve smo osećali. Bilo je trenutaka kada nije imao telefon uz sebe, nismo znali šta se dešava, da li je dobro, da li je bolestan, da li je sit, da li je sve u redu s njim. To kao majka ne mogu da prebrodim, i mislim da će me sve majke na svetu razumeti. ... Hvala Bogu, a Boga ima, da je pravda doneta u pravom momentu i da je Novak oslobođen. Ovo je, za mene, najveća pobeda u njegovoj karijeri, veća od svih njegovih grend slemova... Prenesite svima da se mi nikada nećemo predati! Slavimo pobedu!

14.09 - Đorđe Đoković, zaključak:

- Novak je jedan pošten, izuzetan čovek, a ja kao običan čovek kažem da je dobro što postoji pravni sistem, što možemo da se na njega oslonimo i učinimo ovaj svet boljim mestom. Prepustio bih sada reč mami.

14.09 - Đorđe Đoković, nastavak:

- Hvala i sudiji Keliju, koji je obavio fer i korektno suđenje. Nije ni njima u sudu bilo lako, sigurno je da je bio veliki pritisak, jer je sve pratio ceo svet. I to veoma dugo je trajalo, pa hvala svima... Novak je na slobodi! On je malopre bio na terenu. Otišao je da trenira. On je zbog tenisa i otišao u Australiju. On je pre svega sportista, on se bavi tenisom, on je najbolji teniser sveta, tretirali su ga na razne načine, ali on se oduvek  zalagao samo za slobodu izbora, ništa više. 

14.07 - Đorđe Đoković: 

- Izvinite što smo malo pomerili početak obraćanja, kako bi dobili najčistiju informaciju šta se dešava. Kao porodici nam je jako teško, jer smo mnogo subjektivni, jer je u pitanju naš brat, sin naših roditelja, a iako smo bili borci za istinu i pravdu, nismo hteli da ometamo proces australijskog pravosudnog sistema. Ali, hteli smo i da podignemo ceo svet, da bi se dokazalo da je Novak u pravu. Zahvalio bih se ovom prilikom i narodu širom sveta, organizovani su skupovi širom sveta, od Beograda, preko Vrnjačke Banje, Čačka, Zadra, sve do Melburna... 

14.03 - Prvi se obratio Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta:

Hvala što ste došli. Razlog je pravi, da proslavimo pobedu našeg Noleta. Na kraju je pobedila pravo i pravda. Njegov najmlađi brat Đorđe će objasniti šta se dešavalo:

Uoči obraćanja

13.43 - Veliko interesovanje i stranih medija za konferenciju 

Veliko je interesovanje brojnih domaćih, ali i inostranih medijskih ekipa, koje čekaju početak konferencije za novinare porodice Novaka Đokovića, čiji je početak zakazan za 14 sati u restoranu "Novak" u Beogradu.

Prisutan je veliki broj domaćih medija, a tu je i nekoliko televizijskih ekipa iz inostranstva, pre svega iz Australije, koji sa lica mesta izveštavaju o slučaju Đokovića i australijskih vlasti.

12.15 - Noletov otac Srđan Đoković izjavio je da će se srpski teniser video-linkom uključiti u pres-konferenciju njegove porodice.

Ta konferencija za štampu bila je prvobitno zakazana za 11.45, ali je posle burnih dešavanja neposredno nakon suđenja u Melburnu, pomerena i počeće u 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu.

Srđan Đoković je rekao za BBC da će se Novak pridružiti porodici na najavljenoj pres-konferenciji, što znači da će najbolji teniser sveta u ponoć po lokalnom vremenu, direktno iz Melburna da se obrati svetskoj javnosti.

Ostanite i dalje uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022

BONUS VIDEO: Sukobi u Melburnu između Srba i policije posle suđenja Đokoviću

 
Pogledajte više