ĐOKOVIĆ SLETEO, NE DAJU MU VIZU?! Velika misterija da li će Novak igrati na Australijan openu

D. N. 05. 01. 2022. u 13:56 >> 14:07

DA li će Novak Đoković igrati na Australijan openu 2022. i dalje je velika misterija.

FOTO: AP/Tanjug

A kako stvari trenutno stoje, izgleda da se bura po tom pitanju tek sprema.

Naime, nakon što je najbolji teniser sveta objavio da stiže u Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće za nastup na grend slemu, mimo obavezujuće potvrde o dvostrukoj vakcinaciji protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa, digla se velika medijska prašina u pomenutoj državi.

Pojedini australijski novinari su sramno napali Novaka, a onda je u sredu oko 13.15 po srednjoevropskom vremenu vršilac dužnosti ministarke sporta u vladi australijske države Viktorije (u kojoj se i nalazi Melburn, grad u kome se održava AusOpen) Džala Palford objavila sledeće na Tviteru:

"Najnovije oko Australijan opena.

Mi nećemo dati Novaku Đokoviću podršku oko individualne vize za nastup na grend slemu u Australijan openu. Uvek smo bili jasni oko dve stvari: dozvoljavanje vize je stvar za federalnu Vladu, a medicinska izuzeća su stvar za doktore".

Na to se nadovezao novinar "Tajmsa" Stjuart Fejzer, koji je poručio:

- Ovo postaje prilično problematično sada. Ako su moje informacije tačne, verujem da je Novak Đoković upravo pre nekoliko minuta sleteo u Melburn...

Frejzer je potom obelodanio i da je Džala Palford ranije tokom ovog dana, u razgovoru za lokalnu televiziju povodom aktuelne teniske situacije, zaključila izjavu sledećim rečima:

- Nadam se da će Nadal ovo osvojiti.

U to se možete i sami uveriti u prilogu koji je pred vama:

Ostanite uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o Novaku Đokoviću i njegovoj želji da brani tri uzastopne titule na Australijan openu, čiji je rekorder sa devet osvojenih trofeja u pojedinačnoj konkurenciji tenisera.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više