SRBIJA POVELA NA ATP KUPU! Odlično "otvaranje" teniske 2022.

Novosti online 01. 01. 2022. u 08:50

ATP kup u Sidneju počeo je prvog dana nove godine, a u prvom takmičarskom nastupu naše reprezentacije ostvarena je pobeda.

Teniski savez Srbije

Filip Krajinović je doneo prednost Srbiji protiv Norveške savladavši 24-godišnjeg Viktora Durasovića sa 6:2, 7:5.

Krajinović je tako opravdao ulogu favorita, jer je u meč ušao kao 42. na ATP listi, dok je njegov rival 345, mada je malo zabrinuo naše ljubitelje tenisa kada je pri vođstvu od 4:2 u drugom setu dozvolio suparniku da osvoji tri gema u nizu. Durasović se, međutim, samo kratko ponadao da bi mogao do preokreta...


Drugi na teren izlaze najbolje rangirani igrači pomenutih reprezentacija, Dušan Lajović (33.) i osmi teniser sveta, Kasper Rud.


U slučaju da je rezultat posle dva meča bude izjednačen, o pobedniku ovog duela 1. kola odlučivaće nadmetanje dublova, u kome bi za Srbiju trebalo da igraju Nikola Ćaćić i pojačanje iz Hrvatske, Matej Sabanov, a za Norvežane Durasović i Rud.

Podsetimo, Novak Đoković se neposredno pred početak ovog nadmetanja povukao sa ATP kupa, ali se očekuje da bi u Melburnu kroz 16 dana trebalo da otpočne odbranu tri uzastopno osvojene titule na Australijan openu.
 

BONUS VIDEO - NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

 
Pogledajte više