"ON JE NEVEROVATNA NEZNALICA" Đokovićev saradnik osuo paljbu po prvom čoveku ATP zbog skandalozne izjave

Novosti online 19. 12. 2021. u 09:37

VASEK POSPIŠIL, prvi saradnik Novak Đokovića u PTPA asocijaciji profesionalnih tenisera reagovao je na skandaloznu izjavu Andree Gaudencija u kojoj je direktor ATP ponizio starije igrače koji nastupaju na Čelindžerima. Kanađanin je Italijana nazvao "neverovatnom neznalicom" zbog ove izjave.

Foto: Printskrin

Naime, Gaudenci je o čelendžer turnirima govorio isključivo kao odskočnoj daski za mlade tenisere koji imaju potencijal da se umešaju u borbu za sam vrh, time diskreditujući slabije rangirane tenisere, piše Blic.

Pospišil nije imao nameru da pređe preko toga, pa mu je ekspresno odgovorio.

- Na Čelendžerima bi trebalo da budete spremni da možete da ne budete ni na gubitku ni na dobitku i da platite svoju cenu. Ali, morate da budete svesni da je to nešto kao koledž. Onda prelazite na profesionalni tur gde imate pravi posao - izjavio je Gaudenci.

Nije mnogo čekao Pospišil da odgovori na ovu konstataciju direktora ATP.

- Ovo je neverovatno neznanje takozvanog lidera ATP-a i tenisa. Industrija vredna više milijardi dolara, ali ovaj čovek smatra da je u redu da samo sto najboljih igrača zarađuju za život. To se dešava kada potpuno monopolišete sport, naveo je Novakov partner.

Pogledajte više