"NAJBOLJI SRBIN NA TERENU, NAJLUĐI NA TRIBINAMA": Hrvati o neraskidivoj vezi Đokovića i Hrvatske

Novosti online 03. 12. 2021. u 13:11

HRVATSKI mediji polako pale atmosferu pred današnje polufinale i spektakl u Dejvis kupu između Srbije i Hrvatske, koji startuje u 16 časova u Madridu.

FOTO: AP/Tanjug

Centralna tema kao i obično je Novak Đoković koga komšije dižu u nebesa i kao da su već prežalili svoje momke. Sporadično se pojavi po neki optimista, koji priželjkuje senzaciju u prestonici Španije.

Ipak, više prostora u medijima zauzima najbolji teniser sveta nego li bilo koji igrač iz hrvatske reprezentacije. 

Tamošnji portal 24 sata.hr donosi zanimljivu priču sa naslovom  "Osuđivali su me jer navijam za Hrvatsku. Ma neka im smeta...". Aludirajući na izjavu Novaka Đokovića, koji nije krio da je navijao za Hrvatsku na SP u Rusiji 2018. godine, kada je Srbija završila takmičenje.

- Bez obzira na sve što se događalo u istoriji, Hrvatska je za Novaka oduvek bila posebna zemlja. Njegova majka Dijana je Hrvatica, trenirali su ga hrvatski treneri, a ovaj teniski virtuoz je prošle godine u Zadar doveo tenisku elitu kada je organizovao egzibicioni turnir - piše pomenuti sajt, koji navodi da se Noletova majka devojački prezivala Žagar i da su njeni otac Zdenko i majka Elizabeta iz Vinkovaca se preselili u Beograd.

"Dnevnik.hr" donosi zanimljivu priču sa fenomelanim naslovom "Najbolji Srbin na terenu, najluđi Srbin na tribinama", gde su priložili video kada Nole prati meč Miomira Kecmanovića i žestoko se nervira svaki poen.

Hrvati su puno pažnje poklonili Novaku, svaki tekst je bio pozitivan, verovatno želeći da malo i kod Đokovića izazovu osećaj "sažaljenja", nadajući se da Đoković neće biti motivisan kao recimo protiv Kazahstana.

Ipak, komšije su pogrešile, kada naš Nole igra za Srbiju on uvek ide i preko maksimuma, tako će biti i danas u Madridu.

Pogledajte više