HRVATI SE PLAŠE DEBAKLA! Đoković je noćna mora, oglasio se Novakov teniski otac

Novosti online 02. 12. 2021. u 08:31

TENISKA reprezentacija Srbija igra protiv Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa, a mediji u komšiluku su sa puno pažnje najavili za njih istorijski okršaj.

FOTO: Printskrin/TSS/N. Miletić

"Čeka nas teniski okršaj za istoriju: Hrvatska igra protiv Srbije za finale Dejvis kupa, Đoković junak!", naslov je "Sportskih novosti".

- Tako će se u petak od 16 sati u Madridu igrati veliki derbi, Hrvatska protiv Srbije, meč u kojem naš prvi reket Marin Čilić u karijeri ima 2-17 s Đokovićem, dok Kecmanović kao 69. teniser sveta uživa puno bolji status od Borne Goje i Nine Serdarušića, koji su pak u Torinu pokazali da se na njih možemo osloniti čak i kad u mečeve ulaze kao autsajderi… Ako pak u petak dođe do podele pobeda u singlovima, Hrvatska s Nikolom Mektićem i Matom Pavićem postaje favorit. Međutim, ovo je Dejvis kup, toliko puta dokazan kao silno nepredvidivo takmičenje - piše ovaj portal.

Indeks je istakao da je Srbija pobedila preokretom, te da je odlučujući bod doneo dubl.

- Srpski par koji čine Nikola Ćaćić i Novak Đoković sa 6:4, 4:6, 6:3 slavio je u meču protiv kazahstanskog para u sastavu Aleksej Golubjev i Aleksandr Nedovjesov te doneo Srbiji preokret i bod vredan polufinala.

"Večernji list" čak je preneo reči Nikole Pilića koji je istakao da je Srbija favorit protiv Hrvatske.

- Biće veliki posao s njima uzeti 1:1 nakon singlova, jer njihova dva broja dva su jača za klasu i od Goje i od Serdarušića, koliko god oni u formi bili. Ali opet, to u sportu nikad nije garancija, što smo i videli u poslednja dva-tri dana na turniru. Osim toga, jasno je koliki je Đoković favorit protiv Čilića. Međutim, ako mi dobijemo jedan od tih singlova, onda smo favoriti jer imamo ogromno samopouzdanje u paru. Kad gledamo isključivo na papiru, Srbija bi trebalo imati 2:0 nakon mečeva u singlu - izjavio je Nikola Pilić, čovek koji je praktično stvorio Novaka, za "Večernji list".

Iako se mnogo toga promenilo od poslednjeg susreta dve reprezentacije, u Hrvatskoj strahuju od novog poraza jer nemaju dobru tradiciju.

- Dva puta smo se sastajali, 2010. i 2015. godine, Srbija je u oba navrata pobeđivala. Prvo se igralo u Splitu i bilo je 4-1, pet godina kasnije se igralo u Kraljevu i bilo je 5-0 - pišu tamošnji mediji.

Dnevnik.hr dao je naslov „Epski dvoboj, Hrvatska protiv Srbije za finale Dejvis kupa u Madridu“, podsetivši na put obe selekcije do završnice ove godine.

I 24sata.hr donosi upozorenje da Hrvatska nikad nije pobedila.

- Naši teniseri su samo dva puta u istoriji Dejvis kupa izgubili s čistih 5-0, te 2015. protiv Srbije i u četvrtfinalu 2003. protiv Španije u Valensiji - podseća ovaj sajt.

Tradicija je na strani Srbije, kao i kvalitet, pa samo neka senzacija u singlu može da izbaci odluku u dublu u prvi plan. Nadamo se da do toga neće doći...

Pogledajte više