POZNATA OBA POLUFINALNA PARA NA ZAVRŠNOM MASTERSU: Rudov debi iz snova, sledi duel sa aktuelnim šampionom

Č. V.

19. 11. 2021. u 16:52

PRVI put u karijeri norveški teniser Kasper Rud igra na Završnom mastersu i nema sumnje da će ga pamtiti do kraja života.

FOTO: AP/Tanjug

Debi i odmah plasman među četiri najbolja igrača u Torinu. Osmi reket sveta pobedio je posle velike borbe Andreja Rubljova sa 2:6, 7:5, 7:6(5) i tako sprečio rusko polufinale.

Ovim trijumfom Norvežanina, poznata su oba para polufinala. Rud će igrati protiv branioca titule Danila Medvedeva, dok se u drugom meču sastaju Novak Đoković i Aleksandar Zverev.

Što se meča protiv 5. na ATP listi tiče ovaj 22-godišnjak iz Osla je odigrao loš prvi set. Napravio je Rubljov dva brejka i brzo poveo sa 1:5, jedino što je do kraja tog dela susreta uspeo da uradi Rud je da osvoji još jedan gem.

Nije dobro počeo Kasper ni drugi set. Odmah mu je Moskovljanin oduzeo servis i poveo sa 1:2. Ipak, Norvežanin je odmah uzvratio istom merom i vratio se u meč. Potom je odigrao sjajan 12. gem - napravio je još jedan brejk i na taj način je odveo meč u treći set.

FOTO: AP/Tanjug

Andrej Rubljov

Velika borba se vodila u odlučujućem delu susreta. Teniseri su razmenili po jedan brejk, da bi Rubljov u 11. gemu propustio priliku da ponovo oduzme servis rivalu. Rud se tada izvukao i odluka je pala u taj-brejku. Više energije i koncentracije imao je osmi igrač planete, došao je do dve meč loptu, drugu je iskoristio i mogao je da počne slavi posle dva sata i 26 minuta borbe.

Njemu sada predstoji težak zadatak. Jedini je od preostale trojke koji nikada nije osvajao ovaj turnir, ali tu možda i vidi svoju prednost, pošto je pod najmanjim pritiskom.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 
Pogledajte više