"MEDVEDEV JE FAVORIT NA ZAVRŠNOM MASTERSU": Bivši ruski teniser veruje da Danil može da pobedi u Torinu

Novosti online 28. 10. 2021. u 15:32

NEKADAŠNjI ruski teniser Mihail Južni govorio je o Danilu Medvedev u šansama koje ima da se domogne trofeja na Završnom mastersu.

FOTO: AP/Tanjug

Trener kanadskog igrača Denisa Šapovalova smatra da je 25-godišnji Moskovljanin prvi favorit za osvajanje turnira u Torinu.

- Medvedev može da osvoji Završni masters. Za razliku od ostalih tenisera, Danil je odavno obezbedio plasman, spreman je 100 odsto za njega. Još nisu poznati svi učesnici. Mnogi će sada morati da daju sve od sebe kako bi se našli u Torinu. Zbog toga bi mogli da padnu u fizičkom pogledu. Kraj sezone je obično nepredvidiv - rekao je Južni.

Do sada su plasman na Završni turnir obezbedili Novak Đoković, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov i Mateo Beretini.

Velika borba se vodi za preostala dva mesta za koja su kandidati Kasper Rud, Hubert Hurkač, Janik Siner, Kameron Nori, Feliks Ože-Aljasim i Aslan Karacev.

Ipak, forma Medvedeva nije kao pre mesec i po dana kada je u finalu Ju-Es opena pobedio Novaka Đokovića.

- Danil ima dobar, profesionalan tim pored sebe. Odgovorno pristupa stvarima. Put u Moskvu da bude sa porodicom neće negativno uticati na njega. Od osvajanja Ju-Es opena igrao je samo na Lejver kupu i Indijan Velsu, gde je ispao u osmini finala od Dimitrova, što je za njega retkost - zaključio je Južni.

Završni masters na programu je od 14. do 21. novembra u Torinu.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više