ČUDO NA INDIJAN VELSU Ovako finale niko nije očekivao, Đoković već slavi

Novosti online 17. 10. 2021. u 11:11

NOVAK Đoković nije igrao u Indijan Velsu, ali je zbog tamošnjih zbivanja obezbedio nešto duži ostanak na prvom mestu ATP liste nego što su mu pojedini predviđali.

FOTO: Ata images

Da će Nole sačuvati lidersku poziciju, postalo je jasno posle antologijskog meča koji su u osmini finala Indijan Velsa odigrali Danil Medvedev, pretendent na "Noletov tron", i veliki prijatelj srpskog asa, Grigor Dimitrov.


Posle velikog preokreta, Bugarin je pobedio Rusa , iako je gubio sa 4:6, 1:4, ali - Dimitrov potom nije uspeo da dođe do meča za titulu. Naime, on je posle 87 minuta borbe izgubio polufinalni meč od Britanca Kamerona Norija sa 6:2, 6:4 i prvi put u karijeri ušao u jedno masters finale.

I ne samo to, ako osvoji titulu, izbaciće Janika Sinera iz Top 10 ATP liste, a biće na samo 125 bodova udaljenosti od devetoplasiranog Huberta Hurkača, a trenutno poslednjeg na listi učesnika završnog mastersa (učestvovaće osmorica, ali Rafael Nadal je već odustao, zbog problema sa stopalom).

Sa druge strane, rival 26-godišnjeg momka iz Londona za titulu u Indijan Velsa biće Nikoloz Basilašvili. 

Gruzijac, koji je ove godine na šest učešća na mastersima doživeo pet poraza u prvim kolima, sada je dogoruao do finala tako što je u polufinalnom okršaju spasao tri set lopte i pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 7:6(5), 6:3.

Novak Đoković će, bez obzira na ishod predstojećeg finalnog meča ostati prvi na ATP listi još neko vreme, a tokom trajanja turnira u Indijan Velsu njegove pristalice je obradovala činjenica da se Danil Medvedev povukao sa turnira u Moskvi.

To gotovo izvesno znači da će Nole u 2022. ući kao prvi na ATP listi, a to bi mu definitivno garantovalo ako bi pomenuti Rus odustao i od učešća na nadmetanju u Beču.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više