DŽABA STE PRETILI NOVAKU: Đoković može u Australiju i bez vakcine! Pokušaće da ga slome na drugi način

Novosti online 13. 10. 2021. u 11:00

AUSTRALIJANCI su pretili teniserima da neće moći da učestvuju na Melburnu ukoliko nisu vakcinisani, ali po svemu sudeći su brzo shvatili da bi tako imali više štete nego koristi

Foto: AP

Prvi na udaru je bio Novak Đoković, koji ne želi ni da priča o vakcini, pa su ga i političari i mediji pominjali u svakom tekstu i razgovoru.

Ipak, pretnje Srbinu, ali i ostalim teniserima nisu urodile plodom, odnosno bile su lažne, što je potvrdila i bivša igračica Kejsi Delakva, koja je zadužena za kontakt Australijan opena sa VTA turom u vezi sa virusom korona.

Nevakcinisani igrači takođe će moći da putuju, samo će za njih važiti rigoroznija pravila tokom dvonedeljnog karantina.

U Melburnu će kao i prošle sezone pred početak Australijan opena postojati karantin za igrače, a teniseri će kao i tada dolaziti u Australiju čarter letovima.

- Već smo razgovarali sa igračima o trenutnim uslovima. Znamo da će se Australijan open održati poslednje dve nedelje januara i da će biti karantin. Igrači će imati mogućnost da treniraju - rekla je Delakva.

Foto: AP

 

Na pitanje šta će biti sa nevakcinisanim igračima, Delakva je dala konkretan odgovor i rešila sve dileme, naravno, ukoliko ne bude bilo promena do početka grend slema u Melburnu. 

- Vakcine neće biti obavezne. Mogu da kažem da će u Australiju moći da dođu i vakcinisani i nevakcinisani teniseri, ali će imati različite uslove boravka. Naša poruka igračima je da ako žele najbolje uslove budu vakcinisani. Ono što mogu da kažem za igrače koji dolaze u Australiju, uslovi za nevakcinisane će biti sasvim drugačiji od onih koji budu vakcinisani. 

Sličnog razmišljanja kao australijska teniserka je i Endi Mari, koji je pričao posle poraza od Zvereva o Australijan openu.

- Koliko razumem, ako niste vakcinisani i dalje vam je dozvoljeno da igrate, samo će pravila biti drugačija. Možda ćete morati da odete u Australiju nekoliko nedelja ranije od svih ostalih. To je izbor igrača. Ako lokalna vlast to postavi, ja bih to podržao - rekao je Mari.

Otvoreno prvenstvo Australije planirao je da počne 17. januara, branioci titula su Novak Đoković i Naomi Osaka u ženskoj konkurenciji.

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više