FEDERER PRETI NOVAKU: Ni Đoković, ni mnogi drugi ovo nisu očekivali

Novosti online 20. 09. 2021. u 14:38

RODžER Federer je treći put morao da operiše koleno za samo godinu i po dana, što je mnoge navelo da pomisle da je ovaj 40-godišnjak završio sa tenisom, ali - to uopšte nije slučaj.

Foto: D. Dozet, Tanjug/AP

Švajcarski as ne samo da nije odustao od "belog sporta", već je otkrio da željno iščekuje veliki povratak, time i nastavak borbe u kojoj on, Novak Đoković i Rafael Nadal trenutno imaju po 20 osvojenih grend slem trofeja.


A Federer se nada da će baš na "Noletovom grend slemu", Australijan openu, opet izaći pred publiku i zaigrati u takmičarskim mečevima.


Iako se u ovom trenutku ne nazire kada bi tačno čuveni teniser mogao da se vrati nadmetanjima, on je najavio "bolje dane", govoreći tokom druženja s novinarima na jednom od sponzorskih događaja.

FOTO: AP/Tanjug/Andy Brownbill

Rodžer Federer


- Ide mi veoma dobro, oporavak napreduje korak po korak. Najgore je iza mene! Jedva čekam sve ono što sledi - istakao je on.


Švajcarski teniser je, podsetimo, posle napuštanja Vimbldona nakon četvrtfinala, u julu otišao na treći hirurški zahvat na desnom kolenu od 2020.


- Kada se vratite posle povrede svaki dan je bolji od prethodnog. Tako da... Ovo su uzbudljiva vremena. Kroz ovo sam već prošao prošle godine, tako da mi trenutna situacija ne predstavlja psihički problem, ni najmanje - rekao je Rodžer Federer.


On je naglasio da povratak tenisu posmatra kao "izazov" kome se raduje i "iščekuje da to počne što je pre moguće", ali je svestan "da je malo strpljenja - neophodno".


- Žao mi je što ne mogu da igram na Lejver kupu (čiji je jedan od osnivača) i to mi baš teško pada. Ali, nadam se da ću sledeće godine moći da igram na tom turniru, koji se 'seli' u London. To je jedan od mojih ciljeva, da se stvarno posvetim povratku i da igram na mestima kao što je londonska O2 arena - prenosi Federerove reči švajcarski "Blik".

FOTO: AP/Tanjug

Rodžer Federer


Podsetimo, iako je ove sezone odigrao samo 13 mečeva, uz svega devet pobeda, Rodžer je čak deveti na ATP listi, i to zahvaljujući pandemijskim pravilima Asocijacije teniskih profesionalaca koja, usled širenja SARS-KoV-2 virusa, dve godine "čuvaju" bodove igračima koji ne igraju.

BONUS VIDEO Novak Đoković zapevao "Pukni zoro", pogledajte snimak o kome priča Srbija

 
Pogledajte više