SAMO JEDNA IGRAČICA IZ TOP 15 U POLUFINALU: Sakari savladala Pliškovu!

Novosti online 09. 09. 2021. u 03:13

POSLE Rolan Garosa Marija Sakari je izborila i polufinale na Ju-Es openu. Grkinja je savladala Čehinju Karolinu Pliškovu, četvrtog favorita, rezultatom 6:4, 6:4.

Foto: AP

Grkinja je dominirala u prvom setu. Napravila je brejk u trećem gemu i onda rutinski čuvala stečenu prednost. Neverovatno zvuči podatak da je osvojila 20 poena zaredom na svoj servis. Pliškovoj je prepustila samo prva dva poena kada je imala početni udarac u ovom delu igre.

Već u prvom gemu drugog seta Sakari je propustila dve šanse za brejk. Usledio je period mirne igre, bez uzbuđenja, sve do rezultata 3:3. Tada Grkinja pojačava pritisak i dolazi do nove brejk prilike, ali je ponovo ne koristi. Međutim, odmah je izborila i drugu. Pliškova je lopticu poslala u dno mreže i Sakari je povela 4:3.

Kako je servirala bilo je jasno da će doći do trijumfa. Potpuno je kontrolisala dešavanja na terenu, što se vidi i po podatku da nije dozvolila Pliškovoj nijednu brejk loptu. Namučila se u poslednjem gemu kada je servirala za meč, propustila je i dve meč lopte, ali je brzo došla do treće i zasluženo stigla među četiri najbolje u Njujorku.

Za mesto u svom prvom grend slem finalu Sakari će u noći između četvrtka i petka igrati protiv Britanke Eme Radukanu, trenutno 150. igračice sveta, koja je tokom dana bila bolja od olimpijske šampionke Belinde Benčić.

(Sport klub) 

Pogledajte više