BAJKA KOJA I DALJE TRAJE: Pre dve godine igrao u Republici Srpskoj, a sada među osam najboljih na Ju-Es openu

Novosti online 06. 09. 2021. u 08:51

HOLANDSKI teniser Botik Van de Zandšulp, inače 117. na ATP listi, napravio je veliku senzaciju i u pet setova je izbacio Dijega Švarcmana sa Ju-Es opena - 6:4, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1!

Foto: AP

Van de Zandšulp je tako postao prvi kvalifikant još od 2008. godine koji je ušao u TOP 8 u Njujorku, a protiv 14. igrača sveta na terenu je proveo skoro četiri i po sata. Ujedno, treći je kvalifikant ikada koji igra četvrtfinale Ju-Es opena.

Ove godine igra sezonu iz snova s obzirom na to da je uspeo da se kvalifikuje na sva četiri grend slema, dok je u avgustu postao i najbolje rangirani holandski teniser. Kada već pominjemo holandske tenisere, vredi dodati da je Van de Zandšulp prvi posle Sjenga Šalkena (2003, 2004) koji je igrao TOP 8 na nekom grend slemu.

Zanimljivo, Van de Zandšulp je pre dve godine igrao fjučerse u Republici Srpskoj - u Prijedoru i Doboju! U prvom gradu je podigao i pehar, dok je u drugom izgubio u finalu.

Holanđanin će u četvrtfinalu igrati protiv drugog tenisera sveta Danila Medvedeva, koji je u tri seta pobedio Evansa. Podsetimo, u pitanju je donji deo kostura koji na Novaka Đokovića "udara" eventualno u finalu.

- Mislim da niko pre turnira nije očekivao da ću dogurati do četvrtfinala. Nadam se da su ponosni u Holandiji - rekao je Van de Zandšulp posle meča sa Švarcmanom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte više