ĐOKOVIĆEVA OSVETA AMERIKANCIMA: Troicki otkrio Novakov pakleni plan za Ju-Es open

Novosti online 20. 08. 2021. u 08:24

SELEKTOR naše Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki kaže da će Novak Đoković biti spreman za Ju-Es open.

Foto EPA

- Novak se oporavio, trenira naporno u Crnoj Gori i sprema se za Ju-Es open - poručio je selektor Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki za "Sportski žurnal".

- Bilo bi sjajno da osvoji titulu u Njujorku i kompletira grend slem u ovoj godini. Verujem da će doći u Ameriku spreman i da će imati ogromnu motivaciju da se pokaže u najboljem svetlu - dodao je bivši srpski teniser, koji je sa njim na jadranskom primorju.

Posle tri osvojena grend slema u sezoni i neuspeha na Olimpijskim igrama, pred Đokovićem je čini se najveće iskušenje u godini, a tada je on najjači i ima najbolji plan, kako kaže Troicki.

- Imao je dovoljno vremena da se oporavi posle Tokija i spremi se za Njujork. Ima još vremena do početka Ju-Es opena, mislim da će dotle biti još spremniji. On to najbolje ume, da se vrati kada je najteže, kada je bilo teško da se izdigne i da bude još jači. Verujem da će tako biti i ovoga puta - poručio je Troicki i dodao da su Zverev i Medvedev najveći rivali Đokoviću na putu ka 21. grend slemu.

Prethodno učešće Novaka Đokovića na Ju-Es openu završilo se diskvalifikacijom pošto je linijskog sudiju Lauru Klark pogodio lopticom, pa je tako propustio šansu da osvoji četvrti grend slem u Njujorku (2011, 2015. i 2018).

Podsećanja radi, Ju-Es open počinje 30. avgusta i traje do 12. septembra.

Učešće Rafaela Nadala je neizvesno, Federera neće biti, kao ni branioca titule Dominika Tima, pa će Novaku najveći rivali sasvim sigurno biti Aleksander Zverev i Danil Medvedev.

Pogledajte više