NADALOV TRENER NAHVALIO ĐOKOVIĆA: Poseduje impresivan mentalitet i odlučnost koja se retko viđala u istoriji sporta

Novosti online 22. 06. 2021. u 19:12

KARLOS Moja, trener Rafaela Nadala imao je samo reči hvale za Novaka Đokovića, posle pobede nad "bikom sa Majorke" u polufinalu Rolan Garosa.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Nekada najbolji teniser sveta prisetio se tog duela iz koga je Srbin izašao kao pobednik, na kraju je i osvojio turnir, pošto je u finalu trijumfovao protiv Stefanosa Cicipasa sa 3:2.

- Bio je to meč sličan onom koji su igrali u Rimu. Sve je izjednačeno, a u takvim situacijama je ključno dobiti one najvažnije poene kojima će promeniti stvari u svoju korist. Novak je bio bolji u takvim situacijama, recimo na 5:6 u trećem setu - rekao je Moja.

Potom je pričao o mentalnoj snazi svetskog broja jedan. To je nešto što se često apostrofira u igri Đokovića.

- Poseduje impresivan mentalitet, odlučnost koja se retko viđala u istoriji sporta. Svi članovi "velike trojke" terali su jedni druge da postanu bolji igrači.

Nadal je odlučio da odustane od Vimbldona. Mnogi su smatrali da je tu odluku doneo zbog rezultata na Rolan Garosa. Ipak, Moja tvrdi da to nije razlog.

- Poraz nije uticao toliko, više je do toga što sada imamo nedelju manje između Rolan Garosa i Vimbldona, kao i do celog konteksta u svetlu pandemije. Na mentalnom planu, teško je biti u karantinu pre velikih mečeva, igrati pred malo gledalaca… To utiče na Rafu, on je čovek koji je povezan s ljudima, i palo bi mu teško da u Londonu bude u karantinu - zaključio je trener osvajača 20 grend slem titula.

Podsetimo, Vimbldon se igra od 28. juna do 11. jula, a poslednja dva puta kao pobednik je izlazio Novak Đoković.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više