MISTERIJA NOVAKOVIH POKLONA MALIŠANIMA: Tom je dobio kačket, a nepoznati dečak reket (FOTO)

Novosti online 15. 06. 2021. u 21:00

SNIMAK uzbuđenog anonimnog dečaka kome je Novak dao reket posle pobede u finalu Rolan Garosa, obišao je svet, ali bio je na tribinama tog dana još jedan, ništa manje radostan dečak.

Foto: Rolan Garos

Nešto mlađi, sedmogodišnji Tom, takođe je dobio poklon od najboljeg tenisera sveta, jer je sve vreme glasno navijao, a pri tom se, kaže njegov otac, između njih dvojice, Novaka i Toma, tokom meča, stvorio poseban kontakt pa ga je Đoković stalno pozdravljao pri promeni strana. ATP tur je na svom tviter-nalogu objavio fotografije oba dečaka, uz poruku da su trenuci poput ovih posebni.

Sedmogodišnji Tom Pak iz Bulonja na Moru, gradića udaljenog oko 300 kilometara od Pariza, u danu velikog finala bio je sa svojim roditeljima Frankom i Natali i sestrom Leom na Rolan Garosu da bi podržao svog idola.

- Došao je na stadion u majici Srbina. Veliki je obožavalac Novaka Đokovića - ispričao je njegov otac Frank, a ovu ispovest preneli francuski mediji.

Kada je pobedio, Novak je prišao Tomu i rekao mu da ga sačeka, da će se vratiti kad primi pehar. Dao je i nekoliko intervjua na terenu, a onda je ispunio obećanje. Nije zaboravio svog novog malog prijatelja. Izvadio je iz torbe dva kačketa i pružio ih Tomu i njegovoj sestri Lei. Njihovom oduševljenju nije bilo kraja. Tom je, zatim, na Novakov poziv, preskočio ogradu i započeo prijatan razgovor sa svojim idolom.

Foto: Rolan Garos

 

- Hvala ti za podršku tokom meča - rekao mu je Nole i spustio svoju ruku na njegovo srce.

Otac nove male zvezde ističe da je to bio tako topao trenutak koji, veruje, njegov sin nikada neće zaboraviti.

- Novak mnogo znači u njegovom životu. Bio je to trenutak sreće - ispričao je.

Tom je tokom finala bio u crvenoj majici kakvu nosi Novak, a istu ima i na treninzima u klubu "Bulone" gde tenis igra već dve godine.

Sada se ne odvaja ni od crvenog kačekta. Nosi ga u školu, za ručkom, a planira i da ga stavi na turniru koji će da igra u subotu.

- Nadamo se da će mu doneti sreću kao i Novaku - kaže Tomov tata.

Foto: Rolan Garos

 

PALAC U VAZDUHU, OSMEH, NAMIGIVANjE...

TOM i sam igra tenis, a njegov otac je predsednik lokalnog teniskog kluba. Od samog starta, mali navijač je počeo da podržava Novaka, ali stvari nisu išle dobro. Ipak, nije odustajao.

- Počeo je u jednom trenutku jako da navija za Novaka. I, između njih dvojice se uspostavilo malo saučesništvo. Stvorila se prava veza tokom meča. Kada bi krenuo da sedne, pogledao bi Toma, podizao palac u vazduh, nasmešio bi mu se ili namignuo - prenosi otac.

Pogledajte više